AFGANISTAN: Atac cu bombă asupra unui autobuz

G.B
Internaţional / 10 mai 2021

Atac cu bombă asupra unui autobuz

11 oameni au murit, iar alte zeci au fost răniţi în Afganistan în urma unui atac cu bombă asupra unui autobuz, au anunţat oficiali afgani, astăzi, potrivit Reuters, citată de digi24.

Atacul este ultimul dintr-un lung şir de violenţe şi atacuri în Afganistan, în contextul în care trupele NATO încep retragerea din această ţară.

Dispozitivul exploziv a fost detonat, ieri, într-o provincie din sudul ţării. Printre răniţi se numără femei şi copii. Un purtător de cuvânt al ministerului de interne afgan a precizat că 28 de persoane au fost rănite în explozie.

Atacul nu a fost revendicat încă, iar insurgenţii talibani nu au dat încă un răspuns cu privire la o posibilă implicare a lor.

Violenţele s-au amplificat semnificativ în ultimele săptămâni, mai ales după ce Statele Unite au anunţat că îşi vor retrage toate trupele până în data de 11 septembrie 2021, la 20 de ani de la atacurile teroriste asupra turnurilor gemene din 2001.

Ieri, talibanii spuneau că vor declara un armistiţiu general de trei zile la sfârşitul acestei săptămâni pentru a celebra sărbătoarea religioasă Eid al-Fitr. Anunţul armistiţiului a venit la două zile după ce un atac cu bombă asupra unei şcoli din Kabul a ucis 68 de copii, majoritatea eleve, şi a rănit peste 165 de oameni.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Niste psihopati mitomani si descreierati.Asa sunt si teroristii Hamas.Bine le face israelienii!Cineva trebuie sa-i puna la punct,cu astia nu merge cu fineturi,cu respectarea drepturilor omului,fiindca ei nu au astfel de notiuni.Extremistii islamisti isi ingroapa singuri religia musulmana.Pana sa faca ei ceea ce fac eu am avut respect pentru aceasta religie dar dupa ce am citit putin din Coran mi-am dat seama de ce procedeaza in acest mod.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb