AFIR: Au fost solicitate fondurile pentru investiţii în sectorul zootehnic

Cristina Radu
Miscellanea / 27 iunie 2017

Au fost solicitate fondurile pentru investiţii în sectorul zootehnic

Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR) anunţă că fondurile alocate în sesiunea de primire a proiectelor pentru sectorul zootehnic, prin submăsura 4.1 "Investiţii în exploataţii agricole", au fost epuizate înainte de termenul limită de depunere, respectiv data de 31 iulie 2017, potrivit unui comunicat trimis Redacţiei.

Directorul general al AFIR, Adrian-Ionuţ Chesnoiu, a declarat: "După ce la începutul acestei luni, au fost solicitate integral fondurile alocate pentru sectorul vegetal şi pentru zona montană, ieri au fost epuizate şi fondurile pentru investiţii în sectorul zootehnic, finanţate prin submăsura 4.1 din PNDR 2020. Subliniez faptul că, oportunitatea şi calitatea investiţiilor trebuie să primeze şi îmi doresc ca fondurile europene să fie alocate pentru finanţarea celor mai bune investiţii, care vor asigura dezvoltarea durabilă pe termen lung a mediului rural. Din acest motiv, mă bucură faptul că au fost depuse suficient de multe proiecte, astfel încât să putem selecta pentru finanţare doar acele proiecte cu punctajul cel mai mare".

În sesiunea din acest an, AFIR a primit on-line 115 solicitări de finanţare în valoare totală nerambursabilă de peste 121 de milioane de euro. Alocarea financiară, disponibilă pentru sesiunea anuală de depunere a cererilor de finanţare a investiţiilor în sectorul zootehnic a fost de 60 de milioane de euro, conform sursei.

În sesiunea anuală, depunerea proiectelor s-a oprit înainte de termenul limită prevăzut în anunţul de lansare, deoarece valoarea publică a cererilor de finanţare depuse, cu un punctaj estimat mai mare sau egal cu pragul de calitate, a depăşit plafonul de 200% din alocare (excluzând valoarea publică a proiectelor retrase).

Pentru solicitanţii de finanţare în sectorul zootehnic aferent submăsurii 4.1 din arealul ITI - Delta Dunării, mai sunt disponibile fonduri de circa 29 de milioane de euro. Pentru depunerea cererilor de finanţare în sectorul ferme de familie, mai sunt disponibile fonduri de circa 15 milioane de euro, data limită fiind 31 iulie 2017.

Sesiunea de depunere a proiectelor pentru investiţii în exploataţii agricole a fost lansată în data de 3 mai 2017. În cadrul acesteia, au fost depuse proiecte de finanţare pentru mai multe tipuri de investiţii eligibile prin submăsura 4.1. vizând: înfiinţare fermă avicolă, modernizare fermă de vaci, modernizare şi dotare fermă de îngrăşare a mieilor, înfiinţare fermă de reproducere a suinelor, înfiinţare fermă de îngrăşare tăuraşi şi achiziţionarea de utilaje în cadrul fermei zootehnice.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb