AFP: Kremlinul afirmă că forţele ucrainene îşi pierd rapid poziţiile

A.F.
Internaţional / 14 decembrie 2023

AFP: Kremlinul afirmă că forţele ucrainene îşi pierd rapid poziţiile

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat, într-un interviu publicat miercuri, că armata ucraineană pierde "rapid" teren pe linia frontului şi că erodarea sprijinului occidental pune Kievul într-o "situaţie dificilă", informează AFP.

Statele Unite, un aliat major al Ucrainei, "se întreabă unde se duc banii lor", deoarece "nu există nicio victorie pe câmpul de luptă", a declarat el pentru presa rusă Izvestia.

"În plus, forţele armate ucrainene îşi pierd rapid poziţiile", a adăugat el.

Rusia, încurajată de eşecul contraofensivei ucrainene, îşi intensifică atacurile pe toată linia frontului. Marţi, ea a revendicat un avans "semnificativ" în regiunea sudică Zaporojie.

Armata sa a lansat, de asemenea, o ofensivă majoră în jurul Avdiivka şi Mariinka, puncte fierbinţi pe frontul de est, potrivit ucrainenilor.

AFP nu este în măsură să verifice aceste afirmaţii ale părţilor beligerante.

Dmitri Peskov a apreciat, de asemenea, că apar "rezerve" în sprijinul ţărilor occidentale la Kiev, chiar dacă acestea "repetă în continuare că vor sprijini Ucraina atât cât va fi necesar".

Tergiversarea aliaţilor săi pune Ucraina "într-o situaţie dificilă", a adăugat el.

Congresul american, care a alocat deja peste 110 miliarde de dolari Ucrainei, se află în prezent în impas în privinţa unei noi tranşe de ajutor.

Preşedintele Volodimir Zelenski, care se teme că un blocaj din partea Statelor Unite ar putea avea un efect în lanţ asupra asistenţei europene, face tot ce îi stă în putinţă pentru a obţine sprijinul aliaţilor săi.

El s-a deplasat săptămână aceasta în Statele Unite pentru a se întâlni cu Joe Biden, care a avertizat că oprirea ajutorului pentru Ucraina ar fi un "cadou de Crăciun" pentru Vladimir Putin.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. Afirmatiile Kremlinului vin cu mult prea repede, ceea ce le slabeste credibilitatea (oare au ajuns la Kiev si nu stim noi ) dupa ce Zelenski nu a reusit sa cumuleze decizia de accesare a fondurilor promise .Totusi 200 de milioane de dolari si alte citeva miliarde vin catre Ucraina pe filiera Europeana acolo unde tarile nordice si Germania deja ofera armament si bani .O data cu aparitia razboiului din Ucraina nevoia de achizitie a armamentului creste exponential .Toate natinunile se imbulzesc sa cumpere echipamente si tehnologie Occidentala (pe masura ce rusia pierde contractele) ,asa vedem ca se intimpla si in Ucraina si totul se va repercuta ,ca decizie ,in intreaga lume .Firmele, mari producatoare de armament, deschid noi capacitati de productie in intreaga lume . Acum sunt cunoscute cu exactitate toate tipurile de arme si munitie care sunt necesare spre a fi produse in cantitate mare si care sunt capacitatile militare ce si-au dovedit performanta in lupta . Nu mai este nevoie de confruntare .Vechile capacitati militare au fost distruse in razboi iar in Europa si Asia Germania si Japonia , ce pina mai ieri nu se puteau inarma , practic, se inarmeaza acum de la zero .Stiu exact ce le trebuie si ce cantitati de armament le trebuie .In paralel vedem cum Europa se dezvolta militar si teritorial ceea ce pina in acest moment nu era o posibilitate acceptabila . Testul a fost facut .Industria de armament incepe sa produca rapid .Doar UE este entitatea suprastatala ce se poate inarma pornind aproape de la zero .Avem si banii si puterea de a reforma intreaga structura militara si acum avem si motivatia de a face asta fara ca cineva sa poata a se impotrivi .Este o vorba romaneasca: „frica pazeste bostanaria ”. In Ucraina ,devenita deja armata NATO ,marile firme producatoare de armament si cele ce au in portofoliu expertiza refacerii Ucrainei (partial eliberata ) se realoca mari capacitati si entitati economice producatoare nu numai de armament .

    Zelenski foloseste tactica "Calugareni",

    se preface ca a pierdut si se retrage,apoi 

    cu Marea Contraofensiva cu toate armele+banii, 

    a 30 de tari NATO,se navaleste pana in Siberia, 

    si aduce de ureche pe Putin la Curtea internationala

    de Justitie ptr. coruptie si legea anti LMBTQ+ 

    1. nu esti departe de realitate

      pacat ca nu a prins ironia si sarcasmul din textul celui de la 2.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Conferinţa BURSA “Energia în priză”
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

03 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9763
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5085
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2942
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9133
Gram de aur (XAU)Gram de aur383.6722

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb