AFP: UE a anunţat prelungirea cu şase luni a sancţiunilor sale împotriva Venezuelei

A.F.
Internaţional / 14 noiembrie 2023

AFP: UE a anunţat prelungirea cu şase luni a sancţiunilor sale împotriva Venezuelei

Uniunea Europeană (UE) a anunţat luni prelungirea cu şase luni a sancţiunilor sale împotriva Venezuelei, care a reacţionat calificând decizia "ilegală", relatează AFP.

UE a afirmat că "a decis, în mod excepţional, să prelungească măsurile restrictive cu doar şase luni în loc de un an, până pe 14 mai 2024".

Venezuela a calificat decizia drept "arogantă şi ilegală" şi a afirmat că aceasta "împiedică (UE) să participe la procesele politice venezuelene", potrivit unui comunicat al Ministerului de Externe venezuelean.

Caracas consideră că reînnoirea sancţiunilor arată "încă o dată continuitatea politicii sale de ingerinţă în treburile interne ale Republicii Bolivariene a Venezuelei, aplicând măsuri degradante, vătămătoare şi injuste", potrivit comunicatului.

UE a impus Venezuelei sancţiuni în 2017 pentru a protesta împotriva "deteriorării democraţiei, a statului de drept şi a drepturilor omului". Acestea includ un embargo asupra armelor şi echipamentelor de menţinere a ordinii, precum şi interzicerea vizelor pentru 54 de cetăţeni şi îngheţarea bunurilor acestora deţinute în Europa.

În octombrie, guvernul şi opoziţia au semnat un acord care prevede prezenţa observatorilor internaţionali în timpul alegerilor prezidenţiale din 2024. Acest acord a determinat Statele Unite să relaxeze sancţiunile, în special cele petroliere, pentru 6 luni.

Uniunea Europeană a afirmat că acest acord "reprezintă un pas pozitiv şi necesar în urmărirea unui dialog (...) spre restabilirea democraţiei".

Decizia de a prelungi sancţiunile cu şase luni în loc de un an a fost luată "în acest context şi ca parte a revizuirii anuale" a măsurilor restrictive, se mai arată în text.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. cata grija pe ue pentru democratia din venezuela!! noroc cu arabia saudita, emiratele si si alti arabeti unde geme democratia! dar deh, nu le-au dat voie stapanii americani sa umble cu sanctiuni decat unde vor ei....

    1. Democrația este procesul prin care din când în când stăpânii aruncă câte un os la haita lor de câini ca să nu-i muște și să-i apere la nevoie ! ... Unii stăpâni și unii câini au renunțat la asemenea privilegii ! ... ? ...

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb