Agenţii de presă: Germania anunţă un nou ajutor militar de 1,3 miliarde euro pentru Kiev

F.D.
Internaţional / 21 noiembrie 2023

Agenţii de presă: Germania anunţă un nou ajutor militar de 1,3 miliarde euro pentru Kiev

Ministrul german al Apărării, Boris Pistorius, aflat în vizită la Kiev, a anunţat marţi un nou ajutor militar de 1,3 miliarde de euro pentru Ucraina, în momentul în care ţările occidentale încearcă să dea asigurări Kievului în legătură cu continuarea sprijinului lor, relatează AFP.

Boris Pistorius a precizat că ajutorul include patru noi sisteme de apărare antiaeriană Iris-T SLM, a căror livrare este prevăzută pentru 2025, şi muniţie de artilerie, foarte necesare Ucrainei.

Ministrul, care a făcut aceste declaraţii după o întrevedere cu omologul său ucrainean Rustem Umerov, a dat asigurări marţi dimineaţă Ucrainei în legătură cu "solidaritatea" Berlinului.

Germania a livrat deja trei sisteme Iris-T Ucrainei şi un al patrulea urmează să fie livrat în acest an. De asemenea, este prevăzută livrarea a patru sisteme în cursul anului 2024, iar cele promise marţi, în 2025.

Cu toate acestea, ministrul german nu a menţionat nimic despre rachetele de croazieră, cerute de luni de zile de Ucraina pentru a lovi poziţiile, depozitele, centrele de comandă şi liniile de aprovizionare ale Rusiei aflate în spatele frontului.

Germania, care se teme că acestea ar putea fi folosite pentru lovituri pe teritoriul Rusiei, amână livrarea lor de luni de zile, în timp ce Kievul insistă că armele cu rază lungă de acţiune sunt esenţiale pentru a forţa armata rusă să se retragă.

Ministrul german al Apărării anunţase deja pe 12 noiembrie o dublare, la opt miliarde de euro, a ajutorului militar planificat iniţial pentru 2024.

Vizita lui Boris Pistorius la Kiev are loc, totodată, la împlinirea a 10 ani de la începerea protestelor proeuropene în Piaţa Maidan din Kiev, în timpul cărora zeci de demonstranţi şi câţiva poliţişti şi-au pierdut viaţa şi numeroşi alţii au fost răniţi.

La Kiev a sosit marţi şi preşedintele Consiliului European, Charles Michel.

Luni a făcut o vizită la Kiev secretarul american al Apărării, Llyod Austin, care a reafirmat sprijinul american pentru Ucraina şi a anunţat un nou pachet de ajutoare militare în valoare de 100 de milioane de dolari din partea SUA.

Opinia Cititorului ( 8 )

  1. Proiecțiile Bundesarbeitsgemeinschaft Wohnungslosenhilfe (Grupul de lucru federal pentru asistența persoanelor fără adăpost) au indicat,că peste 600.000 de persoane din Germania nu au o locuință, cu aproximativ 60% mai multe decât în 2022. Potrivit cifrelor, majoritatea acestora stau temporar la rude, prieteni sau cunoscuți, dar nu au o locuință proprie. În jur de 50.000 de persoane trăiesc pe străzi. Principalul motiv este lipsa de locuințe la prețuri accesibile și creșterea numărului de refugiați în Germania, potrivit unui purtător de cuvânt al grupului de lucru.Slava ukri

    1. iar in romania casa de asigurari nu mai are bani sa plateasca serviciile medicale pentru ca romania da aproape 2 miliarde de euro doar pentru rachete !

      mai adaugi tancurile americane si avioanele de vanatoare si gata , s-a dus bugetul pentru sanatate, educatie cultura , infrastructura , sport ,... 

      da cine are nevoie de sanatate si educatie si cultura .... ?

      Pai la voi in mujicia 40% din buget merge la inarmare:-)...apropos, speranta de viata la mujici este de 62 de ani...astia nici nu apuca pensia, asta in cazul in care reusesc sa fenteze frontul " operatiunii militare speciale":-)

      daca vrei pace te pregatesti de razboi

      Fratiwhere, Bundesarbeitsgemeinschaft Wohnungslosenhilfe???? De aia sunt nemtii stresati mereu, ca trebuie sa citeasca asemenea monstuozitati cu 50 de litere

      Nu cred ca este sustenabila achizitia de armament "modern " Iar cand mai dai si 20mil $ pt un tanc reconditionat este chiar imoral.

      rusnacia trebuie sa si-o ia peste bot sa se-nvete minte sa nu mai atace vecinii. sa se gandeasca de 10 ori inainte de a mai ataca vreun vecin mai mic.

      chiar dc asta e foarte scump pt europa.

      animalul rus trebuie bagat inapoi in cotet. 

      Eugene Rumer si Andrew Weiss de la Carnegie Endowment for International Peace au publicat in studiu in Wall Street Journalban (WSJ) 16.11.2023. in care arata ca conducatorii occidentali trebuie sa renunte la iluzia "magica" ca Ucraina poate invinge Rusia.

      Eugene B. Rumer este Senior Fellow la Institutul pentru Studii Strategice Naționale, Universitatea Națională de Apărare, Washington DC. Anterior, a lucrat la Departamentul de Stat, în cadrul personalului Consiliului Național de Securitate și la RAND.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb