AGENŢIILE DE PRESĂ: Preşedintele Erdogan confirmă prezenţa combatanţilor sirieni pro-Ankara în Libia

B.F.
Internaţional / 21 februarie 2020

Preşedintele Erdogan confirmă prezenţa combatanţilor sirieni pro-Ankara în Libia

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a confirmat, vineri, pentru prima dată prezenţa combatanţilor sirieni suplimentari de la Ankara în Liban pentru a susţine guvernul de la Tripoli împotriva liderului forţelor din estul Libiei Khalifa Haftar, scrie AFP.

"Există elemente ale Armatei naţionale siriene (ANS) la faţa locului. Ei (Haftar şi susţinătorii) vor ca acestea să plece. Însă, compania de securitate rusă Wagner dispune de 2.500 de oameni (în Libia), de ce nu vorbim despre asta?", a declarat Erdogan presei la Istanbul.

ANS este o coaliţie de grupuri armate siriene instruite şi finanţate de Ankara.

Sub această coaliţie, o structură care a înlocuit Armata siriană liberă, combatanţii sirieni au participat la ultima ofensivă care a fost coordonată în octombrie de Turcia pentru a alunga miliţiile kurde de la YPG, de pe o porţiune vastă de teritoriu din nord-estul Siriei.

Mai mulţi responsabili străini au afirmat că Turcia a trimis luptători sirieni pe lângă guvernul de la Tripoli al lui Fayez al-Sarraj, recunoscut de ONU, după ce a semnat cu el un acord de cooperare militară în noiembrie, dar Ankara nu a confirmat până acum aceste informaţii.

În afară de compania Wagner, considerată de experţi drept o unealtă în mâinile Kremlinului, generalul Haftar beneficiază de susţinerea Emiratelor Arabe Unite, a Arabiei Saudite şi Egiptului, rivalii regionali ai Turciei.

"Dacă negocierile de la Geneva nu vor duce la pace şi securitate în ţara noastră, dacă mercenarii nu vor pleca de unde au venit, atunci forţele armate (ale lui Khalifa Haftar) îşi vor îndeplini datoria constituţională (...) de apărare în faţa invadatorilor turco-otomani", a declarat Haftar pentru agenţia de presă rusă RIA Novosti.

Haftar i-a acuzat pe Erdogan şi Sarraj, care s-au întâlnit joi la Istanbul, că nu respectă angajamentele luate la o conferinţă internaţională care a avut loc la începutul anului, la Berlin, la care comunitatea internaţională s-a angajat să nu se mai amestece în conflictul libian.

"Răbdarea noastră a ajuns la capăt", a spus Haftar.

Potrivit acestuia, negocierile de la Geneva nu vor putea reuşi decât în caz de "retragere a mercenarilor sirieni şi turci, opririi livrărilor de arme din Turcia spre Tripoli şi de lichidare a grupărilor teroriste".

Emisarul ONU pentru Libia, Ghassan Salame, a spus că punerea în aplicare a unui armistiţiu durabil este o misiune "foarte dificilă" însă "nu imposibilă".

Opinia Cititorului ( 11 )

  1. Mai învață geografie ! Libia şi Liban sunt 2 țări diferite.

    1. A-MI PLACE DE INDIVIDUL ASTA !!! AUZI : COMBATANTI SIRIENI , PRO ANKARA !!! AI TRIMITE ACOLO , PE ISTETII AIA , CA SA MOARA EI, IN LOCUL SOLDATILOR TURCI !!! FRUMOASA , SI INTELEAPTA JUDECATA !!! BAIAT DESTEPT , BAIAZID ASTA !!! PAMANTUL E RAU !!! DAR , OARE , SIRIENII AIA , CHIAR NU INTELEG ASTA ???

      Iar faci spume in favoarea Rusiei? Erdogan a invatat tactica asta de a trimite mercenari in alte tari de la dictatorul de la kremlin care te plateste pe tine ca sa faci propaganda! Hai sictir,trolule!

      MI-AR PLACE SA FIU PLATIT DE CINEVA , DAR NU DE AMERICANI , SI NICI DE RUSI !!! DAR , UNDE-I NOROCUL ASTA ??? CINE-MI DA MIE , BANI DEGEABA ??? AICI , NE SPUNEM DOAR O OPINIE , CINSTIT ORTODOX , DUPA CALENDARUL NOU !!! DE CE A-TI PLACE SA JIGNESTI ??? SINCER : ASA TE-A INVATAT MAICA-TA ???

      EU TOTUSI , NU INTELEG UN LUCRU , SI TE ROG , SA MA LAMURESTI : DE CE CITESTI , ARTICOLELE DIN ACEST ZIAR ??? CE TREABA AI TU CU BURSA ??? SE VEDE CA ESTI UN OM , INAPOIAT , SI PRIMITIV !!! PROBABIL , DIN PARINTI LA FEL !!! PE LA SCOALA , NU CRED CA AI TRECUT !!! CE CAUTI TU , AICI ??? NU E LOCUL TAU , AICI !!! DA-MA PE SPATE , SI SPUNE-MI CA AI ACTIUNI CUMPARATE LA BURSA !!! AR FI , A 9 - a MINUNE A LUMII !!! IN TARA ASTA , DIN PACATE , SANT DESTUI , CARE GANDESC , SI PROCEDEAZA CA TINE !!! REZULTATUL ??? NE BARBARIZAM CA OAMENI !!!

      Individul asta nu stie sa zica decat trei propozitii:faci propaganda in favoarea Rusiei,te platesc rusii,hai sictir,trolule!Pune virgula in fata cazului vocativ deci nu e chiar analfabet dar nici inteligent nu e..De multe ori mi-a aruncat aceste propozitii insa nu-l bag in seama fiindca prostul te jigneste in felul sau,iar desteptul in felul sau.Dupa limbaj pare a fi pro-basist.

      MULTUMESC DIN SUFLET D-LE , DAR SPERAM SA-MI RASPUNDA EL !!! PROBABIL CA MI-AR FI LUAT TOATE NEAMURILE , IN FEL SI CHIP !!! IN TIMP , AM AVUT CATEVA OPINII , DESPRE CONFLICTUL ARMAT DINTRE ARMATA UCRAINEANA , SI POPULATIA RUSA DIN REGIUNILE DONETK , SI HARKOW !!! AM SPUS NISTE ADEVARURI ACOLO , CARE SE PARE , CA LUI , NU I-AU CONVENIT !!! PUTINA LUME DIN ROMANIA , STIE DESPRE CE E VORBA ACOLO !!! DE FAPT , NICI NU AR TREBUI SA STIE , CA NU E TREABA ROMANILOR !!! DAR , TOTUSI : MIE A-MI PLACE DREPTATEA , PE CAT DE MULT POT !!! RUSII SANT , DE FELUL LOR , DESTUL DE RAI , DEPARTE DE MINE , SA LE IAU APARAREA !!! DAR , CREDETI-MA CA UCRAINIENII , SANT MULT , MULT , MULT MAI RAI DE FELUL LOR !!! DUPA DECLARAREA MAIDANULUI DE LA KIEV , CELE 2 REGIUNI MENTIONATE MAI INAINTE , AU DECLARAT CA , VOR SA-SI PROCLAME AUTONOMIA , FATA DE UCRAINA !!! ATUNCI , GUVERNUL NOU INSTALAT DE LA KIEV , A ORDONAT ARMATEI UCRAINEI , SA SE DEPLASEZE DE URGENTA IN REGIUNILE RESPECTIVE , SI SA ''''''' DESCHIDA FOCUL , IMPOTRIVA BANDITILOR '''''' !!! ASCULTAM LA TV , CUM VORBEA PREMIERUL UCRAINEAN DE ATUNCI !!! CREDEAM CA , DOAR DA SI EL DIN GURA !!! CAND TRUPELE UCRAINIENE AU AJUNS IN LOCALITATILE CELOR 2 REGIUNI , AU INCEPUT SA SECERE CU MITRALIERELE DE PE TANCURI , SI CU PISTOALELE AUTOMATE , PE ORICINE INTALNEAU IN CALE : BATRANI , FEMEI COPII , NU CONTA !!! MERGEAU DIN LOC IN LOC , SI OMORAU '''''' BANDITII ''''''' !!! CAND AU VAZUT CE SE INTAMPLA , LOCUITORII DIN DONETK-HARKOW , AU DAT NAVALA IN UNITATILE MILITARE , I-AU IZGONIT DE ACOLO PE PUTINII MILITARI UCRAINIENI , AU PRELUAT ARMAMENTUL DIN ELE , S-AU ORGANIZAT , SI AU TRECUT LA CONTRAATAC !!! A URMAT UN RAZBOI , DESTUL DE URAT , IN CARE NU S-AU PREA LUAT PRIZONIERI , NICI DINTR-O PARTE , NICI DIN ALTA !!! INCET-INCET , COPLESITI , UCRAINIENII AU INCEPUT SA DEA INAPOI , PIERZAND TOT PAMANTUL RUSOFON , PE CARE L-AU CUCERIT INAINTE !!! SI ACUM , SE MAI STRECOARA UNII LA CEILALTI , SI A-SI TAIE GATURILE !!! UCRAINA , TIPA ACUM IN STANGA SI IN DREAPTA , CA VREA INCETAREA LUPTELOR , DAR CINE A INCEPUT MASACRUL ASTA ??? PROBABIL CA INDIVIDUL ACESTA , A MAI CITIT CATE CEVA DIN OPINIILE MELE , SI A AJUNS LA CONCLUZIA CA SANT PLATIT DE PUTIN , SA FAC PROPAGANDA RUSIEI !!! DEPARTE DE MINE SA-I SIMPATIZEZ , DAR AM VAZUT CA A-SI APARA CASELE SI PAMANTURILE UNDE S-AU NASCUT !!! SI , CINE RASPUNDE PENTRU CEI 13 000 - 14 000 DE MORTI , DE PANA ACUM ??? RUSOFONII ??? CINE A ATACAT , PE CINE ??? SI MAI SPUN CA FASCISTII ERAU RAI !!! DA , UCRAINIENII , SANT TARE BUNI !!!

      Si pe noi ne-au amenintat de multe ori ucrainienii de-a lungul timpului.Ei vor si in NATO si UE dar si beneficiile pe care le-au avut mereu de la rusi .Datorita propagandei americane rusii sunt acuzati de toate relele.Nu este corect.Nu-i iubesc pe rusi dar nici nu pot sa nu-i admir.Sunt niste colosi in literatura,arte ,sport,etc.Au facut si multe rele ,este adevarat ,dar nu mai mult ca altii.Au fost ei si singurii care au dus o politica expansionista?In plus cine a folosit arma nucleara?Eu cred ca si Trump ii admira dar ma rog ,fiecare cu interesul lui ,e normal.Individul nu o sa va raspunda fiindca nu stie decat trei propozitii,iar eu nu sunt domn,sper ca sunt o doamna.

      Spui numai minciuni! Asta este tactia de propaganda a rusilor! Macelul din estul Ucrainei nu l-a inceput guverul nou instalat la Kiev! Macelul a fost inceput de catre oamenii inarmati ai lui putin si ai marionetei acestuia,ianukovici! Acei mercenari au inceput sa traga in protestatari! Tactica aceasta a fost practicata de rusi si in Georgia si Rep Moldova! Hai sictir!

      Tu sa faci propaganda asta in rusia,nu aici in tara noastra,Romania,care a suferit atat de mult din cauza barbariilor statului rus! Poporul rus se va revolta impotriva acestui regim odios cand situatia economica va deveni insuportabila pentru majoritatea populatiei! Sa nu-i mai jicnesti pe mosii si stramosii nostrii,pe bunicile noastre care au fost violate in stil barbar de armata rosie! Hai sictir!

      "Jicnești"...esti mai prost decat prevede legea!"Hai sictir,trolule"!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb