AGENŢIILE DE PRESĂ: Venezuela denunţă guvernul SUA în faţa Curţii penale internaţionale pentru crime împotriva umanităţii

B.D.
Internaţional / 14 februarie 2020

Venezuela denunţă guvernul SUA în faţa Curţii penale internaţionale pentru crime împotriva umanităţii

Ministrul de Externe al Republicii Bolivariene Venezuela, Jorge Arreaza, a emis joi o scrisoare semnată de preşedintele Nicolas Maduro în faţa Curţii Penale Internaţionale (CPI), în care solicită oficial iniţierea unei investigaţii privind infracţiunile împotriva umanităţii care derivă din măsurile coercitive unilaterale ilegale impuse de guvernul Statelor Unite împotriva poporului şi a statului venezuelean în ansamblu.

"Avem convingerea că consecinţele acestor măsuri coercitive unilaterale constituie crime împotriva umanităţii; în acest caz, împotriva populaţiei civile din Venezuela ", a declarat diplomatul venezuelean într-o conferinţă de presă de la Haga, Olanda, după ce a trimis cazul la instanţa internaţională.

Aceste măsuri, a reiterat, simbolizează o nouă modalitate de utilizare a forţei în încălcarea flagrantă a Cartei Naţiunilor Unite şi a celor mai elementare principii ale dreptului internaţional.

"Sunt arme de distrugere în masă şi numai cu multilateralismul activat pe deplin, şi în ofensivă împotriva ilegalităţii, le putem opri; şi nu numai Republica Bolivariană Venezuela şi rezistenţa sa, ci şi sistemul multilateral, Statele trebuie să oprească coordonat barbarismul şi să impună singurul imperiu care trebuie să existe, care este statul de drept ", a subliniat el.

În baza acestor argumente, Ministrul de Externe venezuelean a cerut relevanţă şi oportunitate în tratarea acestei sesizări la Curtea Penală Internaţională.

"Cu cât acţiunea întârzie mai mult, cu atât este generată mai multă suferinţă, cu atât mai multe persoane sunt afectate. Este o lucrare colectivă urgentă ", care ar putea genera jurisprudenţă, a adăugat el după ce a expus consecinţele severe ale acestor măsuri asupra poporului venezuelean în toate domeniile.

Ministrul venezuelen de Externe a reiterat că măsurile coercitive unilaterale impuse de Statele Unite asupra Venezuelei vizează crearea condiţiilor care să conducă la o schimbare a guvernului cu forţa în ţara Latin Americană.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb