Agenţiile imobiliare, decimate de lipsa tranzacţiilor

(A.T.)
Ziarul BURSA #Companii #Imobiliare / 17 februarie 2009

Agenţiile imobiliare abia mai rezistă intermediind numai tranzacţii de închiriere a locuinţelor, birourilor, spaţiilor comerciale şi industriale. Ion Radu Zilişteanu, purtătorul de cuvânt al Asociaţiei Române a Agenţiilor Imobiliare (ARAI), ne-a declarat că dacă blocajul tranzacţiilor de vânzare-cumpărare va dura peste un an, atunci vor dispărea multe agenţii.

Domnia sa ne-a precizat: "Din cele aproximativ 10.000 de agenţii înregistrate în ţară, circa trei sferturi au unul, maxim doi angajaţi. Aceste agenţii mici sunt în pericol să dispară dacă nu se mai fac tranzacţii cu locuinţe şi terenuri. Multe agenţii vor prefera să închidă şi să-şi conserve activitatea decât să ajungă în faliment. Marile companii imobiliare vor rezista, dar cu personal redus".

Reprezentantul ARAI ne-a mai spus că mulţi vânzători şi cumpărători fac economii la sânge şi nu mai apelează la agenţii pentru intermedierea tranzacţiilor: "Comisionul nu este mare, de 2-3% din valoarea tranzacţiilor, dar oamenii fac economii în perioada de criză".

În această perioadă, se mai încheie doar tranzacţii de închiriere pentru locuinţe, birouri şi spaţii comerciale, dar la o intensitate redusă. Potrivit domnului Zilişteanu, pe piaţa spaţiilor de birouri şi pe cea a spaţiilor comerciale se poartă negocieri intense pentru scăderea chiriilor, inclusiv a celor aferente contractelor în derulare. Încă bine merge închirierea de spaţii industriale, unde ţara noastră încă înregistrează un deficit în raport cu cererea.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Cum draku nu e mare comisionul de 2-3%? La 100.000 euro vine 2-3000 euro comisionul atat de la vanzator, cat si de la cumparator. Japca pe fata. De aia lumea sare agentiile imobiliare. Legea le permite un comision de maxim 3%. De ce nu cer 0,5 %? Pt. ca vor sa jecmaneasca lumea.

    Ma unge la suflet sa vad agentii imobiliare inchise.Pe icnd si sedii de banci?Yoate spatiile centrale sint ocupate de ele.Speculantii sa traiasca din cheag,ca au furat destul.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb