Agroland Business System obţine o finanţare cu fonduri nerambursabile prin programul IMM AGRI-FOOD

G.D.
Piaţa de Capital / 6 iunie 2022

Horia Cardoş, fondator şi CEO al Agroland Business System

Horia Cardoş, fondator şi CEO al Agroland Business System

Agroland Business System (BVB: AG), grup antreprenorial românesc de retail, agricultură şi alimentaţie, care deţine cea mai mare reţea de magazine agricole din România, anunţă obţinerea unei finanţări nerambursabile în cadrul programului IMM AGRI-FOOD (granturi pentru capital de lucru) lansat de Ministerul Antreprenoriatului şi Turismului, conform unui comunicat al Agroland Business System remis redacţiei. Valoarea grantului este de aproximativ 120.000 de euro, iar capitalul atras va fi utilizat pentru achiziţionarea de materii prime şi materiale.

"Agroland este o companie care dispune de resursele şi cunoştinţele necesare pentru a aplica şi atrage finanţări diversificate, precum ajutoare de stat sau fonduri nerambursabile. Urmărim să accesăm în mod constant astfel de finanţări, pentru a avea la dispoziţie surse suplimentare de capital pentru investiţii. Materiile prime şi materialele, precum gazul natural, energia electrică şi furajele, achiziţionate cu sprijinul acestui grant, vor diminua presiunea semnificativă pe care o resimţim la nivelul preţurilor pentru acestea, în noul context economic marcat de războiul din Ucraina şi mediul inflaţionist general. Pe lângă finanţarea prin IMM AGRI-FOOD, în prezent, avem depuse alte două proiecte de finanţare, în valoare totală de 470.000 de euro. Un proiect are o valoare de 290.000 de euro, iar capitalul atras va fi utilizat pentru finanţarea activităţii curente a companiei, iar pentru cel de-al doilea proiect, finanţarea este 180.000 de euro, sumă ce va fi investită într-o fermă avicolă de reproducţie, prima de acest fel fiind finalizată de către noi în 2021. Totodată, mai avem în plan şi depunerea unui proiect de finanţare pentru un parc fotovoltaic de 1 MW la Avicola Mihăileşti, odată ce măsura de finanţare va fi disponibilă," a declarat Horia Cardoş, fondator şi CEO al Agroland Business System.

Potrivit sursei citate, măsura "Granturi pentru capital de lucru acordate entităţilor din domeniul agroalimentar" (IMM AGRI-FOOD) face parte din cadrul schemei de ajutor de stat instituită prin OUG nr. 61 din 6 mai 2022, privind unele măsuri pentru acordarea de microgranturi şi granturi de capital de lucru entităţilor din domeniul agroalimentar cu finanţare din fonduri nerambursabile. Bugetul total alocat granturilor pentru capital de lucru este de 250 milioane de euro.

Sesiunea de depunere a cererilor de finanţare a fost deschisă în perioada 26-31 mai 2022. În total, au fost înregistrate aproximativ 11.000 de înscrieri, dintre care 9.678 au fost declarate eligibile şi 1.283 au fost respinse. Contractele din cadrul programului IMM AGRI-FOOD vor fi încheiate cu primii 3.700 de câştigători ai granturilor până la sfârşitul lunii iunie 2022. Proiectul depus de Agroland ocupă poziţia 345 în această ierarhie, iar cofinanţarea ce va fi asigurată de către companie se ridică la suma de 18.000 de euro. Compania urmăreşte să acceseze grantul cât mai rapid, într-o singură tranşă, după semnarea contractului.

Agroland Business System este listată pe piaţa AeRO a Bursei de Valori Bucureşti începând cu data de 1 martie 2021 şi se tranzacţionează sub simbolul AG. În prezent, compania are o capitalizare de piaţă de peste 160 milioane de lei, se mai arată în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb