• Compania va derula un plasament privat, după care îşi va lista acţiunile în piaţa AeRO
Air Claim, companie ce furnizează servicii legate de drepturile pasagerilor aerieni, intenţionează să îşi finanţeze dezvoltarea prin mecanismele pieţei de capital, a anunţat ieri societatea printr-un comunicat remis Redacţiei.
Într-o primă rundă de finanţare, compania urmăreşte să atragă 570.000 euro printr-o emisiune de noi acţiuni. Majorarea de capital se va desfăşura prin intermediul unui plasament privat intermediat de Goldring, care se va derula la finalul lunii mai.
În 2019, Air Claim a obţinut o cifra de afaceri de 2,99 milioane de lei (+6795 % faţă de 2018) şi un profit net de 2,57 milioane de lei, echivalentul unei marje de profit de 85%. În 2020, pe fondul crizei sanitare şi a întreruperii zborurilor, Air Claim a obţinut un profit de un milion de lei, echivalentul unei marje de profit de 53%.
Mihail Coteş, CEO-ul Air Claim, spune: "În ipoteza în care zborul este anulat sau are o întârziere mai mare de trei ore, pasagerul beneficiază de anumite drepturi, printre care primirea unei compensaţii cuprinse între 250 şi 600 euro. Este estimat că doar 5% din pasageri îşi cunosc aceste drepturi. Air Claim facilitează obţinerea acestor drepturi fie prin intermedierea cu operatorul aerian, fie prin achitarea imediată a unei părţi din despăgubire în schimbul cesionării dreptului".
Imediat după plasament, compania va iniţia procedurile de listare a acţiunilor pe piaţa AeRO.
Directorul Air Claim a adăugat: "Air Claim va putea oferi investitorilor expunere indirectă pe domeniul transportului aerian. Numărul zborurilor este direct corelat cu numărul de solicitări de despăgubire primite de Air Claim. Capitalul atras va fi folosit pentru implementarea unor puncte fixe în terminalele de sosiri ale aeroporturilor din România, pentru un contact direct cu pasagerii zborurilor întârziate sau anulate. O altă direcţie de alocare constă în dezvoltarea unei aplicaţii pentru mobil care va putea identifica automat, prin accesul la e-mail, zborurile eligibile din trecut ale utilizatorului ori notificarea unui zbor eligibil curent".
Conform comunicatului, Air Claim intenţionează să îşi remunereze investitorii atât prin acordarea de acţiuni gratuite, cât şi prin acordarea de dividende.
"În ceea ce priveşte perspectivele, pe fondul revenirii turismului şi implicit a traficului aerian la nivelurile anterioare crizei sanitare, păstrând constant o marjă a profitului net cuprinsă între 40% şi 50%, Air Claim estimează venituri de 34 milioane de lei în 2022, 95 milioane de lei în 2023, urmate de o creştere constantă şi semnificativă a veniturilor, atât în 2024 cât şi în 2025", a conchis Mihail Coteş.
1. Titlu
(mesaj trimis de Protaru în data de 20.05.2021, 11:25)
Un pic cam prea de tot. Pana acum un an habar n'aveau de existenta bursei, iar acum oricine scrie un Memorandum de 40 de pagini vine si ridica banutzii de pe bursica.
1.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1)
(mesaj trimis de anonim în data de 20.05.2021, 13:42)
Am o firma de apartament specializata pe plimbat caini si taiat frunza pentru ei.
Caut Tradeville pentru listare.
Cum? Sunt ocupati?
Atunci sa se gaseasca un inel de aur si pentru mine!
1.2. Titlu (răspuns la opinia nr. 1.1)
(mesaj trimis de Protaru în data de 20.05.2021, 18:42)
Nu banuiam ca Tradeville are atat de multi clienti cu bani disponibili sa participe la plasamente private.
1.3. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1.2)
(mesaj trimis de anonim în data de 20.05.2021, 18:55)
vadca in articol scrie ca Goldring face plasamentul si apoi listarea.M-as mira sa accepte Tradeville la due diligence o companie care spune ca in 2019 a avut afaceri de 3 mil lei,de 1,7 mil in 2020,anul asta nu ne spune ce face dar la anul 34 mil de lei si tineti-va bine-95 mil in 2023,urmand cresteri la fel de mai din 2024 incolo.Asta fiind o firma care incaseaza un comision de la aia care merita compensatii de la companiile aeriene.Daca ne uitam la ce estimeaza ei,valoarea biletelor anulate/cu intarzieri o sa fie de cateva ori mai mare decat incaseaza vreo 5-6 companii aeriene.Cu ce resurse umane sau tehnice sustin astia negocierile cu companiile aeriene?La zeci de mil de lei comisionul lor e vorba de sute de mil. de euro bilete care se califica la compensatii.A innebunit lupul,astia cred ca o sa comisioneze juma de mapamond
1.4. Titlu (răspuns la opinia nr. 1.3)
(mesaj trimis de Protaru în data de 20.05.2021, 23:05)
Raspunsesem la comentariul 1.1. care pomenea de Tradeville, o discutie pe langa articolul de fata.
Da, firma Air Claim e minuscula, si pare ca pe AeRo sunt aduse firme din ce in ce mai mici.
Personal nu ma intereseaza nici un startup de pe AeRo care nu livreaza minim 5 milioane lei profit net pe an.
2. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 20.05.2021, 11:26)
Eeeeei aici e loc mare de intors bani, au mari sanse de reusite pe viitor ,sunt de urmarit si de luat.
3. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 20.05.2021, 16:05)
A nu se face confuzie cu air help ce au reusit sa ajunga la CA de peste 4-500 000 000 euro / an si sunt prezenti pe toate continentele. Conteaza mult viziunea pe termen lung al air claim. Succes!