"Air France-KLM" şi "British Airways", amendate pentru cartel

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional / 11 noiembrie 2010

Industria mondială a transportului aerian a avut pierderi în şapte din ultimii nouă ani. Totalul acestora depăşeşte 50 miliarde dolari, potrivit Asociaţiei Internaţionale a Transportatorilor Aerieni.

Industria mondială a transportului aerian a avut pierderi în şapte din ultimii nouă ani. Totalul acestora depăşeşte 50 miliarde dolari, potrivit Asociaţiei Internaţionale a Transportatorilor Aerieni.

UE a penalizat 11 companii aeriene cu aproape 800 de milioane de euro, în total

"Air France-KLM Group", cea mai mare companie aeriană din Europa, şi "British Airways" Plc, numărul trei de pe continent, se numără printre cele 11 societăţi de profil amendate cu un total de 799,4 milioane de euro (1,1 miliarde dolari) de către autorităţile de reglementare din Uniunea Europeană pe motiv că s-au înţeles cu privire la supra-taxele pentru transportul cargo şi securitate.

"Air France" şi diviziile sale au primit cea mai mare amendă: 339,6 milioane de euro, iar "British Airways" a fost penalizată cu 104 milioane de euro.

Amenzile UE vin la trei ani după ce autorităţile de reglementare au trimis plângeri către 26 de companii aeriene, ca urmare a unor raiduri antitrust la nivel mondial, care s-au soldat cu penalizarea a 18 operatori de transport aerian (cu cel puţin 1,6 miliarde dolari) şi procese penale împotriva a 14 directori de companii, pentru fixare de preţuri.

"Este deplorabil că atât de multe companii aeriene majore s-au înţeles în vederea stabilirii preţurilor", a declarat comisarul european pentru concurenţă, Joaquin Almunia.

"SAS Group" AB a primit o amendă de 70,2 milioane de euro, iar "Cargolux Airlines International" SA, de 79,9 milioane de euro. "Singapore Airlines" Ltd. este obligată să plătească 74,8 milioane de euro, "Cathay Pacific Airways" Ltd. din Hong Kong - 57 de milioane de euro "Air Canada" - 21 de milioane, "Lan Airlines" SA din Chile - 8,2 milioane de euro, "Japan Airlines" Corp. - 35,7 milioane, "Qantas Airways" Ltd. din Australia - 8,9 milioane.

Uniunea Europeană nu poate amenda companiile cu mai mult de 10% din cifra vânzărilor acestora pe anul anterior. Astfel, Comisia de la Bruxelles a trebuit să reducă amenzile iniţiale pentru două companii. Oficialii europeni nu au nominalizat cele două societăţi.

"Deutsche Lufthansa" AG, a doua companie aeriană din Europa, nu a fost amendată întrucât a fost prima societate care a denunţat cartelul.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb