"Airbus" depune plângere la procuratura din Viena în cazul "Eurofighter"

Andrei Stan
Internaţional #Aeronautică / 19 septembrie 2017

"Airbus" depune plângere la procuratura din Viena în cazul "Eurofighter"

Grupul aeronautic european "Airbus" a depus ieri plângere la procuratura din Viena ca răspuns la acuzaţiile de înşelăciune în achiziţia avioanelor de luptă "Eurofighter" în 2003, realizate de ministrul austriac al Apărării, Hans Peter Doskozil.

În această plângere, "Airbus Defence and Space GmbH" neagă toate acuzaţiile făcute de ministru în conferinţa de presă din 16 februarie 2017 şi în prezentarea "declaraţiei penale a faptelor (presupuse)" către procuratura din Viena, potrivit unui comunicat al companiei, trimis Redacţiei.

Reprezentanţii grupului aeronautic precizează: "Critica iniţială a Airbus se referă la modul foarte discutabil în care Ministrul Apărării a ales să prezinte «declaraţia penală a faptelor (presupuse)» şi politica de informare prejudiciabilă pe care a urmărit-o în acest context. Aceste acţiuni constituie încălcări ale drepturilor economice şi fundamentale.

Raţiunea din spatele lansării acestor acuzaţiii, combinate cu cererile de despăgubire de milioane, la 16 ani după licitaţie şi la opt ani de la livrarea ultimei aeronave Eurofighter, pare a fi extrem de obscură şi motivată politic. Acesta este şi motivul pentru care Ministrul Apărării s-a abţinut să acuze direct Eurofighter Jagdflugzeug GmbH înainte de a denigra şi a acuza compania. Această caracterizare este, de asemenea, valabilă pentru încercarea ministrului de a eluda statutul de limitări şi pentru a justifica aplicarea retroactivă neconstituţională a Legii privind răspunderea în materie penală din 2006, prin interpretarea unei presupuse înşelăciuni continue în decursul multor ani".

În februarie, Ministerul Apărării din Austria anunţa că va da în judecată "Airbus" şi "Eurofighter" în Austria pentru că au indus în eroare autorităţile de la Viena în legătură cu preţul de achiziţie, livrarea şi echipamentele avioanelor, un prejudiciu estimat la 1,1 miliarde de euro. Grupul aeronautic european este acuzat de înşelăciune cu rea-credinţă şi fraudă în legătură cu comanda pentru avioanele "Eurofighter" din anul 2003, potrivit Agerpres.

Recent, "Airbus Helicopters" a inaugurat noua fabrică din România, o investiţie de 52 milioane de euro, unde va fi produs elicopterul cu două motoare H215, primul aparat fiind aşteptat să iasă de pe linia finală de asamblare în 2018.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb