"Alcan" investeşte 1,8 miliarde de dolari pentru majorarea capacităţii sale de producţie

Alina Vasiescu
Ziarul BURSA #Internaţional / 16 august 2006

Compania canadiană "Alcan" Inc, al doilea producător mondial de aluminiu, după "Alcoa" Inc din SUA, va investi 1,8 miliarde de dolari pentru extinderea şi modernizarea fabricii sale din Kitimat, British Columbia (Canada), ca să răspundă astfel cererii în creştere de pe piaţa de profil. Producţia de aluminiu a fabricii va creşte cu 63%, la 400.000 de tone pe an. O parte din noua capacitate va fi inaugurată în 2009, iar restul va intra în funcţiune la finele lui 2011, potrivit declaraţiilor conducerii companiei. Astfel, procesul de modernizare va dura între trei şi cinci ani.

Expansiunea producţiei fabricii Kitimat va conduce la sporirea producţiei globale a "Alcan" cu peste 4%. Unitatea de la Kitimat va utiliza energia electrică produsă în oraşul Kemano de uzina hidroelectrică aparţinând "Alcan".

Oficialii companiei declară că planul de expansiune va determina angajarea a 2.000 de lucrători în faza de construcţie. Fabrica reamenajată va număra aproximativ 1.000 de angajaţi, mai puţin decât în prezent. Aproape 1.250 de lucrători de la fabrica "Alcan" din Kitimat sunt membri de sindicat, iar 300 nu fac parte din această organizaţie.

Conducerea "Alcan" declară că, după modernizare, fabrica din Kitimat va fi una din cele trei mari topitorii pe care le deţine compania în America de Nord. Planul investiţional trebuie să primească aprobarea consiliului de administraţie al "Alcan", a autorităţilor de mediu şi a altor organizaţii în domeniu.

Amintim că "Alcan" a obţinut, în trimestrul al doilea din acest an, un profit net de 455 milioane de dolari, faţă de numai 191 milioane de dolari în trimestrul al doilea al anului trecut. Vânzările companiei au sporit cu 17%, la 6,1 miliarde de dolari.

Cererea de aluminiu a crescut cu 7,2% în luna mai, în SUA şi Canada, ajungând la 1,03 milioane de tone metrice, conform datelor Asociaţiei Aluminiului din Washington. Cifrele mai arată că cererea pentru produse semi-fabricate din aluminiu a sporit cu 6,7% în aceeaşi lună.

Preţul aluminiului a crescut cu 11% în 2006, după ce a câştigat 69% în perioada 2003-2005.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb