ALEGERILE NU S-AU MAI ŢINUT, JOI Acţionarii SIF Transilvania au păstrat actuala conducere

ADINA ARDELEANU
Piaţa de Capital / 1 mai 2016

Acţionarii SIF Transilvania au păstrat actuala conducere

Acţionarii SIF Transilvania au respins joi, la Adunarea Generală, revocarea Consiliului de Supraveghere, alături de toate punctele solicitate de un grup de acţionari, şi le-a aprobat pe cele propuse de Directoratul SIF3, conform unor surse prezente la şedinţă.

Astfel, se pare că Mihai Fercală, preşedintele executiv al SIF3, a mai câştigat o bătălie în lupta cu grupul de acţionari din care fac parte omul de afaceri Constantin Frăţilă şi Radu Toia. Aceştia au criticat, în repetate rânduri, managementul SIF Transilvania, şi au încercat o schimbare a acestuia.

Conducerea SIF3 Transilvania propusese acţionarilor un dividend brut de 0,02653 lei/acţiune din profitul pe anul trecut, adică distribuirea către acţionari a sumei de 57,94 milioane de lei. Dividendul reprezintă un randament de 10% prin raportare la preţul mediu de tranzacţionare a acţiunilor SIF3 în anul 2015, conform emitentului.

AGA a respins, joi, propunerile unor acţionari cu o deţinere cumulată de 5,02% din SIF Transilvania, care doreau distribuirea de dividende în numerar, cu un randament de cel puţin 7% raportat la preţul mediu de tranzacţionare aferent exerciţiului financiar pentru care se calculează dividendul, pentru exerciţiile financiare 2016-2020.

Un alt punct respins a fost derularea de programe de răscumpărare de acţiuni în vederea reducerii capitalului social în perioada 2016-2020, a căror dimensiune să fie cuprinsă - din totalul acţiunilor - între 2% şi 5% pe an, corelate cu situaţia financiară a societăţii - cu prezentarea şi aprobarea acestora în cadrul unei şedinţe AGEA, ce va fi convocată odată cu şedinţa AGOA de aprobare a situaţiilor financiare ale anilor 2016-2020.

De asemenea, acţionarii au respins aplicarea metodei votului cumulativ pentru alegerea membrilor Consiliului de Supraveghere al SIF Transilvania şi alegerea membrilor Consiliului de Supraveghere, prin aplicarea metodei votului cumulativ, pentru un mandat cu o durată de 4 ani, începând cu data alegerii noului Consiliu de Supraveghere.

Pentru funcţia de membru în Consiliul de Supraveghere fuseseră înscrise 12 candidaturi: Ştefan Szabo, Dumitru Carapiti, Gheorghe Lutac, Petru Mihalcea, Crinel Andănuţ, Răzvan Găvăneanu, Constantin Frăţilă, Gabriela Alexe, Adrian Vascu, Radu Toia, Răzvan Rusu şi Cristian Micu.

La finalul anului trecut, un grup de acţionari, cu deţineri cumulate de 8%, din care fac parte Constantin Frăţilă, Radu Toia, fonduri Certinvest şi Broadhurst, a cerut convocarea Adunării Generale pentru schimbarea conducerii, acuzând managementul defectuos al SIF3.

Ulterior, instanţa a suspendat cererea grupului de acţionari, deşi conducerea SIF3 apucase să convoace AGA, pentru 15/16 februarie 2016. După decizia Tribunalului, Directoratul şi Consiliul de Supraveghere al SIF3 Transilvania au decis să revoce convocarea Adunării Generale Ordinare a Acţionarilor.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb