ALERT Dunca: "Am aflat în direct că am fost demis de la şefia ANPC"

Alexandru Costea
Politică / 3 noiembrie 2015

Dunca: "Am aflat în direct că am fost demis de la şefia ANPC"

Actualizare 22:00 Monica Cămărăscu, eliberată la cerere de la şefia Autorităţii pentru Cetăţenie

Monica Cămărăscu a fost eliberată, la cerere, din funcţia de preşedinte al Autorităţii Naţionale pentru Cetăţenie, atribuţiile funcţiei urmând să fie exercitate în următoarea perioadă de vicepreşedintele instituţiei, Andrei Tinu.

Deciziile în acest sens, semnate de premierul Victor Ponta, au fost publicate în Monitorul Oficial.

Potrivit deciziilor, Monica Cămărăscu se eliberează din funcţie, la cerere, din funcţia de preşedinte al Autorităţii Naţionale pentru Cetăţenie, iar Andrei Tinu, vicepreşedinte, exercită atribuţiile preşedintelui Autorităţii Naţionale pentru Cetăţenie până la numirea conducătorului instituţiei.

(A.C.)

------------------

Actualizare 21:22 Sorin Encuţescu, eliberat din funcţia de secretar de stat la Ministerul Economiei

Sorin Encuţescu a fost eliberat din funcţia de secretar de stat în Ministerul Economiei, Comerţului şi Turismului, decizia în acest sens semnată de premierul Victor Ponta fiind publicată astăzi în Monitorul Oficial.

Sorin Encuţescu era secretar de stat în Ministerul Economiei din 3 februarie.

(A.C.)

-----------------

Şeful ANPC, Marius Dunca, spune că a aflat "în direct" că a fost demis din funcţie de către premierul Victor Ponta, arătând că primise o sesizare privind Clubul Colectiv joi, cu o zi înainte de tragedie, iar un reprezentant al clubului trebuia să se prezinte vineri la Autoritate.

Marius Dunca ne-a confirmat informaţia şi a declarat că nu doreşte să comenteze.

"Am aflat în direct că am fost demis. Este o surpiză şi pentru mine. Acum dacă Dacă ANPC este vinovată pentru tot ce se întâmplă rău în acestă ţară, ne asumăm şi această e vină...Eu nu cred că ANPC este vinovată", a spus Dunca.

Întrebat când a făcut ultima dată un control la Clubul Colectiv, Dunca a afirmat că ANPC a primit o sesizare joi privind neconcordanţe de preţuri în local, transmit surse din presă.

El a spus că inspectorii ANPC au mers la faţa locului joi, dar nu au găsit pe nimeni, astfel că au lăsat o "invitaţie" pentru reprezentanţii legali ai localului.

"Vineri trebuia să se prezinte reprezentantul legal al operatorului economic cu buletin, ştampila unităţii, aviz sanitar-veterinar, certificat constatator", a declarat Marius Dunca, precizând că aceasta este procedura în cazul în care echipele de control nu îi găsesc pe reprezentanţii firmelor.

"Noi nici nu am avut când să îl controlăm (localul, n.r.). Nu pot să încalc legile, nu pot să încalc procedura", a adăugat şeful demis al ANPC.

Întrebat dacă regretă ceva din activitatea sa, Dunca a spus că a făcut "tot ce i-a stat în putinţă şi tot ce i-a permis legislaţia ca să apere consumatorii".

Potrivit unor surse guvernamentale citate de Mediafax, premierul Victor Ponta a decis să-l demită pe Marius Dunca la propunerea ministrului Economiei.

Conform aceloraşi surse, în locul lui Dunca, Ponta a decis numirea secretarului de stat în Ministerul Economiei Bogdan Pandelică, cele două decizii nefiind încă publicate în Monitorul Oficial.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. Ce mizerie si lipsa de respect fata de romani si mai ales fata de cei care au de suferit in mod direct de pe urma acestei tragedii. Omul asta este cel mai putin vinovat dintre toti potentialii vinovati. Ponta isi taie singur craca care si-asa este subreda. Absolut prostovan individul asta daca crede ca poate prosti lumea cu demiterea asta!

    Dom'le Dunca, erai demult in vizor. Ai calcat pe becurile cu care Ponta face lumina la prieteni. Acu' ai platit cu demisia. Te consolezi doar cu faptul ca Ponta e mai penal ca tine si cu hirtie oficiala.

    Dunca mi s-a parut cel mai nesimtit bugetar, o expresie a nesimtirii si imposturii absolute cu tot circul lui de pe litoral, cu lacomia de a da si el o amends in cazul Volksvagen si nu in ultimul rand cu toate interventiiler lui studiate mediatic dar fara continut pentru consumator. Dunca unde a fost o problema reala, a venit sa faca si circ, nimic mai mult. Un bou mai putin...

    A aflat de demisie de la televizor? inca o dovada despre felul in care functioneaza administratia/executivul in Romania. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

30 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9769
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4906
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2932
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9203
Gram de aur (XAU)Gram de aur364.5107

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb