ALERT Judecătorul Adrian Bordea, noul vicepreşedinte al CSM

F. A.
Politică / 26 februarie 2013

Update 14:35: Judecătorul Adrian Bordea a fost numit noul vicepreşedinte al CSM

Judecătorul Adrian Bordea a fost ales, astăzi, în funcţia de vicepreşedinte al Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) cu 16 voturi "pentru" şi o abţinere, relatează sursele de presă.

Pe 5 februarie, judecătorul Adrian Bordea, reprezentantul magistraţilor instanţei supreme în Consiliul Superior al Magistraturii, şi-a anunţat candidatura pentru funcţia de vicepreşedinte al CSM.

---

Update 14:10 Judecătorul Adrian Bordea, noul vicepreşedinte al CSM

Judecătorul Adrian Bordea a fost ales, marţi, în funcţia de vicepreşedinte al Consiliului Superior al Magistraturii cu 16 voturi "pentru" şi o abţinere.

----

Update 13.28 - Cristian Danileţ şi Alina Ghica au fost revocaţi din CSM

---

UPDATE 10:40: Magistraţii din ţară ameninţă cu grevă dacă Danileţ şi Ghica nu vor fi revocaţi

Preşedintele Asociaţiei Magistraţilor din România (AMR), Dan Spânu, a avertizat, astăzi, că va urma o grevă a magistraţilor dacă CSM nu îi va revoca din funcţie pe judecătorii Cristian Danileţ şi Alina Ghica, relatează sursele de presă.

"Sâmbătă, pe 2 martie, va avea loc adunarea generală a magistraţilor, când vor stabili o dată la care vor intra în grevă. Azi e doar un avertisment. Dacă voinţa lor nu e luată în serios, propunem suspendarea activitităţii pe durată nelimitată", a declarat preşedintele AMR, Dan Spânu, într-o intervenţie telefonică la

Conform celor spuse de Dan Spânu, activitatea tuturor instanţelor din ţară va fi suspendată în viitorul apropiat, dacă cei doi judecători nu vor fi revocaţi.

---

UPDATE 10:30: Danileţ susţine că a fost ameninţat cu revocarea din CSM încă din decembrie

Judecătorul Cristi Danileţ a susţinut în cadrul şedinţei Plenului Consiliului Superior al Magistraturii că a fost ameninţat încă din decembrie anul trecut că va fi revocat din CSM dacă va vota diferit faţă de Secţia de Judecători a Consiliului, relatează sursele de presă.

"Am fost ameninţat cu revocarea încă din luna decembrie, mi s-a spus ferm de către mai mulţi colegi judecători că dacă voi vota altfel decât cum îşi doreşte Secţia de Judecători voi fi revocat. Am înţeles să-mi asum acest vot şi nu regret nicio clipă alegerea pe care am a făcut-o. Constat cu bucurie că, din totalul instanţelor care şi-au exprimat votul în cadrul procedurii de revocare în ceea ce mă priveşte, doar într-o singură instanţă s-a pus în discuţie faptul că eu am votat pentru un coleg procuror să devină anul acesta preşedinte al CSM. Deci, contrar opiniei ministrului Justiţiei şi contrar opiniei asociaţiilor magistraţilor, se pare că unii au citit Constituţia şi au văzut că este posibil ca CSM să fie condus de un judecător sau un procuror", a declarat Danileţ.

---

Plenul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) discută în şedinţa de astăzi alegerea unei vicepreşedinte, informează sursele de presă.

Singura candidatură depusă este cea a judecătorului Adrian Bordea.

Tot astăzi, pe ordinea de zi a plenului, se vor discuta solicitărilor de revocare din funcţia de membru CSM a judecătorilor Alina Ghica şi Cristi Danileţ.

Comanda carte
Conferinţa BURSA “Energia în priză”
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

01 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9758
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4857
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2959
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9766
Gram de aur (XAU)Gram de aur381.9299

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb