Opinia Cititorului ( 10 )

  1. care au cerut anularea deciziilor, mai exact 16 pensionari, nemultumiti pentru ca pensia s-a micsorat dupa recalculare. Dar ceilalti? Sa inteleg ca ii avantajeaza noua modalitate de calcul?

    1. Acestia 16 vor ramane cu pensia actuala, iar cei peste 80% dintre pensionarii militari care au optat pentru recalcularea pensiilor vor avea de castigat, in sensul ca lor le va creste pensia.

    Eu cred ca multi vor pierde in urma acestei decizii. Am un caz concret in familie. In urma recalcularii pensia a crescut cu 300 ron. Cred ca cei care au actionat in instanta, vor avea de pierdut. SCMD-ul nu a informat corespunzator si a influentat pensionarii militari in detrimentul lor.

    Este o decizie care urmeaza sa fie atacata la curtea de apel.

    Pensionariii politisti din judetul Arges reprezentați de col.(r.) Bortoi Constantin, aduc public multumiri ministrului apararii nationale Gabriel Oprea pentru eforturile depuse cu pretul unei campanii de imagine murdare la adresa Domniei Sale in folosul pensionarilor de politie iesiti mai demult la pensie ca sa-si recupereze parte din drepturile financiare cuvenite dar discriminate de o legislatie aberanta care trebuie corectata. Majoritatea pensionarilor din Asociatia Cadrelor in Rezerva si Retragere M.A.I. Arges se delimiteaza de reactia nejustificata a unor pensionari militari nemultumiti ca nu mai pot profita in continuare de metoda de calcul conjuncturala si discriminatorie de care au beneficiat cand s-au pensionat.

    Pana la aplicarea Legii nr. 164/2001 pensia militara se calcula si se stabilea dupa veniturile din 5 ani consecutivi, alesi din ultimii 10 ani, deci ca si pentru personalul civil. Odata cu modificarea legislatiei, (Legea nr. 19), pentru pensiile publice s-a aplicat un mod de calcul pe baza castigului din intreaga perioada de activitate, luandu-se in considerare fiecare an. Pentru pensiile speciale, nu numai ca nu s-a aplicat acest sistem de calcul, dar paradoxal, s-a renuntat si la calculul anterior, adica pentru perioada limitata (5 din ultimii 10 ani). In mod cu totul sfidator si diametral opus fata de pensiile publice, s-a stabilit un calcul raportat doar la venitul din ultima luna. Astfel au fost create si mentinute inechitati intre cei pensionati inainte de 2001 si dupa acest an. Au fost generate astfel situatii cand pensia a fost mai mare decat salariu!!!

    Mai pe intelesul tuturor, conform art.21/Legea 19, pensia militara fiind stabilita dupa solda de grad din ultima luna, si media soldelor de functie din ultimele 6 luni, plus alte venituri, din acest motiv sau interes pentru viitorii pensionari s-au creat premisele privilegiului de a li se asigura venituri suplimentare prin promovarea in functie, avansarea in grad, acordarea de prime, sporuri, celui de-al 13-lea salariu, etc., care insumate au concurat pe nedrept si imoral la majorarea pensiei.

    Datorita faptului ca la calcularea pensiei in baza L19/2001 se luau in calcul veniturile realizate doar in ultima luna, unora dintre militarii si politistii care in decursul anilor au indeplinit functii de comanda sau conducere multi ani, dar la momentul pensionarii se aflau pe functii mai mici datorita reorganizarilor si restructurarilor sistemului, pensia li s-a stabilit dupa ultimul venit realizat care era evident mai mic fata de nivelul castigurilor din intreaga perioada de serviciu.

    Prin aplicarea noilor reglementari de calcul, se aplica acelasi principiu fundamental al contributiei ca si pentru pensionarii civili, luandu-se in calcul veniturile din intreaga perioada.

    Acum s-a inteles de ce noi consideram ca demersul ministrului apararii de necontestat? Cei mai multi au fost discriminati la iesirea la pensie, iar noua legislatie va produce o reparatie morala care trebuia facuta mai demult. Intradevar, cei cu pensii nesimtite vor continua sa faca scandal pentru ca li se va diminua cuantumul, dar sa fie multumiti ca au incasat-o mare si pana acum. MUNCA EGALA DREPTURI EGALE, asa ca ciocul mic unora de pe la SCMD.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb