ALERT / TRIBUNALUL BUCUREŞTI: Ovidiu Tender, condamnat la 11 ani şi 4 luni de închisoare în dosarul Rafo Oneşti

V.B.
Anticorupţie / 16 decembrie 2014

Prejudiciu estimat la 143,4 milioane lei

Omul de afaceri Ovidiu Tender a fost condamnat astăzi de Tribunalul Bucureşti la 11 ani şi 4 luni de închisoare cu executare în dosarul Rafo Oneşti, după un proces de 8 ani, sentinţa nefiind definitivă.

În aceeaşi speţă, Marian Iancu (fostul preşedinte al clubului de fotbal Politehnica Timişoara) a fost condamnat la 13 ani şi 8 luni de închisoare cu executare.

Prejudiciul a fost calculat de procurori la 143,4 milioane lei.

Tender a fost trimis în judecată pentru înşelăciune, instigare la abuz în serviciu contra intereselor persoanei (în formă calificată şi continuată), constituirea şi apartenenţa la un grup de crimă organizată, spălare de bani şi spălare de bani în formă continuată. Iancu a fost adus în faţa judecătorilor pentru complicitate la înşelăciune, instigare la abuz în serviciu contra intereselor persoanei în formă calificată şi continuată, constituirea şi apartenenţa la un grup de criminalitate organizată şi spălare de bani în formă continuată.

Dosarul RAFO-Carom (unul dintre cele mai lungi procese din istoria justiţiei autohtone) a fost trimis către instanţă în august 2006, rechizitoriul fiind întocmit de Alina Bica, pe atunci procuror-şef de birou la DIICOT.

Pe 23 august 2006, procurorii i-au trimis în judecată pe Ovidiu Tender şi Marian Iancu, alături de Cicilia Dumitrescu, Marin Badea, Toader Găureanu şi Bogdan Sălăjan, învinuiţi că ar fi constituit un grup de criminalitate organizata pentru obţinerea de fonduri financiare frauduloase, a căror sursă urma să fie disimulată prin încheierea unor contracte comerciale nelegale.

Presupusele infracţiuni ale grupului ar fi vizat, pe de o parte, încheierea ilegală a unor contracte de cesiune de creanţă şi de garanţie reală mobiliară în raport cu SC Carom SA Oneşti şi, pe de altă parte, relaţiile comerciale ilegale derulate de SC VGB Impex SRL Bucureşti, în raport cu SC Rafo SA Oneşti.

Conform rechizitoriului, în perioada 2002-2004, Ovidiu Tender, Marian Alexandru, Cicilia Dumitrescu şi Marin Badea (în calitate de asociaţi, administratori de fapt, respectiv, de drept şi directori sau angajaţi ai SC Tender SA Timişoara, SC VGB OIL SRL Bucureşti, SC VGB Impex SRL Bucureşti şi SC Carom SA) s-ar fi asociat ca să comită infracţiuni soldate cu un prejudiciu de circa 1.434 miliarde lei vechi la SC Carom SA.

Presa scrie că numele lui Ovidiu Tender apare şi în dosarul Alinei Bica, arestată de o lună pentru suspiciunea de abuz în serviciu în cazul despăgubirilor acordate de Autoritatea Naţională pentru Restituirea Proprietăţilor (ANRP). Procurorii susţin că Tender i-ar fi cerut Alinei Bica ajutorul.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb