ALEXANDRION GRUP: Solicităm MFP reglementări nediscriminatorii a cotelor de acciză în domeniul băuturilor alcoolice

Elena Deacu
Companii / 25 februarie 2015

Alexandrion Grup (Distileriile Alexandrion) solicită MFP implementarea unei reglementări nediscriminatorii a cotelor de acciză în domeniul băuturilor alcoolice, în contextul lansării dezbaterilor publice iniţiate de Minister pe marginea modificărilor Codului fiscal.

Potrivit Distileriile Alexandrion, această măsură este necesară pentru a răspunde cerinţelor şi aşteptărilor transpuse în strategiile şi politicile europene de eliminare din piaţă a factorilor care afectează competitivitatea şi perturbă concurenţa.

Totodată, compania susţine reglementarea unui număr maxim de "cazane" artizanale/mici distilerii în funcţie de numărul de locuitori ai fiecărui judeţ şi introducerea unor modalităţi practice de supraveghere efectivă a producţiei şi respectării de către micii producători a condiţiilor prevăzute de lege.

Distileriile Alexandrion susţin, de asemenea, instituirea obligaţiei de verificare permanentă de către organe abilitate a calităţilor fizico-chimice a produselor obţinute în micile distilerii şi în gospodăriile individuale, măsură menită protejării vieţii şi sănătăţii consumatorilor, precum şi instituirea unui sistem de evidenţă a producţiei pentru cazanele micilor distilerii şi gospodăriile individuale cât şi a unui sistem oficial de certificare a calităţii producţiei.

Mai mult, compania consideră că este necesară instituirea unui sistem de control şi urmărire a modului de comercializare şi consum al alcoolului sanitar. Este de asemenea necesară o reglementare mai severă a sancţiunilor aplicabile în cazul fabricării de alcool sanitar de către alte persoane decât antrepozitării autorizaţi.

Alexandrion Grup (Distileriile Alexandrion) a trimis MFP un punct de vedere faţă de propunerile de modificare a Legii nr. 571/2003 ("Codul Fiscal"), iniţiate de Ministerul Finanţelor Publice în data de 18.02.2015, în care au fost expuse în mod explicit cele mai importante aspecte cu privire la care compania apreciază că organele abilitate ale statului au datoria de a lua măsuri şi de a implementa politici şi strategii coerente.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb