ALEXANDRU RAFILA: "În perioada următoare este puţin probabil ca persoanele nevaccinate să nu contracteze COVID-19"

J.P.
Miscellanea / 11 octombrie 2021

"În perioada următoare este puţin probabil ca persoanele nevaccinate să nu contracteze COVID-19"

Profesorul Alexandru Rafila consideră că în următoarea perioadă persoanele nevaccinate sunt foarte predispuse să contracteze virusul SARS-CoV-2, având în vedere contagiozitatea ridicată a tulpinii care circulă în prezent şi care se transmite de trei ori mai repede decât varianta iniţială a virusului, transmite News.ro.

"Totuşi, cifrele pe care le avem la îndemână sunt de la Institutul de Sănătate Publică din România sau din alte ţări şi demonstrează ceva foarte clar: ţările care au acoperire mare vaccinală, chiar dacă au cazuri multe, nu au internări în spitale şi nu au decese decât în proporţie foarte mică. De fapt, asta e diferenţa între noi şi ei şi asta trebuie să înţelegem, ce se va întâmpla în perioada următoare. În perioada următoare este puţin probabil ca persoanele nevaccinate să nu contracteze boala. E foarte greu să nu contractezi boala, pentru că această tulpină e de trei ori mai transmisibilă decât tulpina originală şi asta e într-adevăr o problemă foarte mare, iar aglomeraţiile, în lipsa măsurilor de protecţie - mască şi distanţare - nu fac altceva decât să favorizeze transmiterea", a afirmat Alexandru Rafila duminică seară, într-o emisiune la B1 Tv.

Medicul a mai menţionat că în vara trecută în România a lipsit o campanie de informare privind vaccinarea, care să îi convingă pe cei care nu erau decişi cu privire la vaccinare.

Grupul de Comunicare Strategică a anunţat duminică 10.400 noi cazuri de infectare cu coronavirus, din care 2818 sunt în Bucureşti. În ultimele 24 de ore, 211 persoane au decedat. La ATI sunt internaţi 1.603 pacienţi cu COVID-19. 416 copii cu COVID-19 sunt în spital, 31 dintre ei fiind la ATI. Doar două judeţe mai au coeficientul infectărilor sub 3.

Comitetul de coordonare a vaccinării a anunţat duminică un număr total de 35.394 de persoane vaccinate în ultimele 24 de ore, 17.051 cu prima doză sau cu serul Johnson&Johnson. De asemenea, 15.345 de persoane au făcut doza 3 de vaccin.

Opinia Cititorului ( 15 )

  1. Rafila zice de fapt "E foarte greu să nu contractezi boala, iar aglomeraţiile, în lipsa măsurilor de protecţie - mască şi distanţare - nu fac altceva decât să favorizeze transmiterea",

    Ce omite Rafila sa spuna este ca si vaccinatii din primavara au aceeasi soarta. 

    1. Ceea ce omite Debilul cu citate să ne spună este că șansele de contactare a virusului sunt mai mici la vaccinați. Chiar dacă este contactat șansele ca un vaccinat să facă o formă gravă sunt mult mai mici.

      E simplu de înțeles când ne uităm la cei internați și vedem că marea majoritate sunt nevaccinați. În mod similar 9 din 10 decese sunt la nevaccinați, iar decesele în rândul vaccinaților sunt în marea majoritate la cei cu sistemul imunitar deficient (comorbidități grave, vârstă foarte înaintată etc.) 

      „Mulțumesc pentru vorbele frumoase, promit să fiu bine. Constat cu regret că încă pot respiră fără ajutor. Oameni care când aud de cineva că are covid spun: dar parcă era vaccinat! Înțelegem că vaccinul nu garantează că nu iei Covid, ci te ajută să nu mori dacă îl iei sau rămânem aceiași ignoranți needucați ai Europei? PS: La cât de rău îmi e de trei zile, nu cred că aș fi trecut prin boală asta fără vaccin. Să vă fie bine!”, a comentat Dragoș Pătraru, dublu vaccinat.

      Alerta de fake news la 1.1. Am gresit in ultimele zile. 1.1 nu este reprezentant la Pfizer in Romania. Totusi, Pfizer ar fi angajat pe cineva macar cu niste studii medicale (chiar la FF) pe post de vanzator de vaccinuri. Niciun astfel de angajat nu ar fi fost atat de analfabet incat sa foloseasca expresia "sanse de CONTACTARE a virusului".

       

      Cei care au facut in mod constant astfel de greseli si au fost ironizati in toata mass media, sunt imbecilii de tipul secretarilor PNL precum Baciu, acel fotomodel ajuns specialist in comunicare pe la Guvernul penalilor PNL. 

       

      Iata care este adevarul, nu cel comunicat de Baciu, ci acesta. Vaccinatii din primavara (dupa 4-5 luni de la rapel) se infecteaza la fel ca si nevaccinatii, motiv pentru care Pfizer a cerut FDA aprobarea boosterului. 

       

      Pentru a intelege vulnerabilitatea vaccinatilor din primavara (4-5 luni de la rapel), se calculeaza rata de atac, separat, in cele doua populatii. Cea vaccinata si cea nevaccinata. INSP ne spune ce vedeti mai jos. Ratele de atac/infectare sunt practic egale. Feriti-va de vaccinati care se cred imuni. Va vor infecta. 

       

      6-12 sep: 63 cazuri la 100 000 vaccinati si 83 cazuri la 100 000 nevaccinati  

      13-19 sep: 125 cazuri la vaccinati si 155 cazuri la nevaccinati  

      20-26 sep: 215 cazuri la vaccinati si 248 cazuri la nevaccinati

      27-3 oct: 348 cazuri la vaccinati si 389 cazuri la nevaccinati  

      ... si despre gravitatea bolii la cei deja vaccinati (eventual cu schema completa), dar asta e alta discutie.

      Sfatul dvs., "Feriti-va de vaccinati(i) care se cred imuni." este fara indoiala bun. Presupun ca trebuie aplicat cel putin la fel de riguros si in cazul nevaccinatilor cu care avem de-a face, indiferent ca se cred sau nu imuni. 

      Insa si asta-i tot alta discutie. Pe mine ma intereseaza, de fapt, cifrele din finalul mesajului dvs. si pe care nu le prea inteleg. 

      Spuneti ca le aveti de la INSP. M-am uitat pe site-ul lor (recunosc ca in viteza) si nu le gasesc. Stiu ca Bursa nu permite postarea de linkuri, dar mi-ati putea totusi indica unde anume sa caut? Site-ul mi se pare destul de incalcit si neintuitiv si n-am vreme sa bananai pe-acolo ore-n sir.

      Multumesc. 

      Aveti centralizate datele de la INSP precum si linkuri de unde le puteti culege singur si verifica

      academia edu Statistica infectărilor în grupuri populaționale 

      Corectie academia edu / 54764381

      Șoșoacă , tu ești ?

      Nu, sunt "placutele suedeze", care-ti plac tie sa le inghiti pe nerasuflate!

    si daca contracteaza care-i problema ? milioane de oameni au contractat si nu au avut nimic . si inainte anumite organisme slabite si cu alte boli au murit si vor muri si de aici inainte , nu mai incercati sa faceti din asta apocalipsa !

    1. Am o întrebare: de unde știi că unul dintre "organismele slăbite" care vor muri nu este al tău? Parcă așa se schimbă perspectiva, nu? Parcă începe să conteze viața oamenilor, dacă ești implicat direct, nu-i așa?

      Sumarizand: nu mai vorbiți aiurea ca niște animale despre oameni care mor, pentru că fiecare deces în parte este "o apocalipsă" în familia fiecăruia. Fiți empatici! Fiți oameni! 

      "Fiti empatici! Fiti oameni" :-)...asa cum sunteti voi astia "vaccinatii" cand refuzati nevaccinatilor accesul la alte tratamente din ratiuni de "COVID", cand le interziceti accesul in magazine si restaurante, sanatosi fiind doar pentru ca sunt suficient de inteligenti sa inteleaga ca toata mascarada asta cu, COVID-ul este o piesa e teatru pusa in joc din ratiuni politice si financiare

      pai esti prost gramada , daca ma intrebi pe mine despre mine de unde stiu . du-te la pascut si nu mai imputi cu prostile tale forumul !

    De unde-ti vine bazaconia asta, bai alogenule Rafila? Ti-au dat-o in plic aia de la OMS, ca sa o comunici mamaligarilor sau ai ghicit-o in cafea? Iti spun eu, ca su nu mori prost: cei nevaccinati si care au trecut macar o data prin Covid, au anticorpi beton, Rasa ca, ori nu mai fac deloc Covid, ori fac o forma mai usoara si decat cel mai banal guturai!

    Foarte posibil ca vaccinarea să creeze vulnerabilități suplimentare în fața virusurilor. La începutul pandemiei circula un studiu al armatei SUA privind vaccinarea antigripală și vulnerabilitatea la influenza, pe această idee.

    Imunitatea naturală a celor mai mulți dintre noi face față cu brio virusurilor.  

    Cifrele prezentate în media sunt scoase din context și au scopul de a transmite panica și de a influența pentru vaccinare. În plus, protocoalele de tratament sunt diferite pe criteriul vaccinat/nevaccinat. Se face totul pentru a întreține panica și a impune vaccinarea.  

    Societatea e divizată profund și va continua separarea în 2 părți, despărțite în primul rând după sistemul de valori. Unii, progresiști și "superiori", se încred în oameni și în "știință". Ceilalți, mai sceptici privind mitul obiectivității științei și buna credință a guvernelor, se încred mai mult în Dumnezeu și în bunul simț, decât în oameni și în știința programată ideologic.  

    Suntem la sfârșitul epocii rațiunii, iar potențialul pentru sminteală este maxim. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb