Alianţa Renault-Nissan a fost al patrulea constructor auto mondial în 2015

Ioana Dogaru
Companii #Auto / 5 februarie 2016

Alianţa Renault-Nissan a vândut anul trecut un număr de 8,528 milioane vehicule la nivel mondial, în creştere cu aproape un procent comparativ cu 2014, în condiţiile în care vânzările record de pe pieţele din SUA, China şi Europa au compensat scăderile înregistrate pe pieţele din Rusia şi Brazilia, informează Reuters.

Graţie vânzărilor combinate realizate de Renault, Nissan şi constructorul rus AvtoVAZ, alianţa Renault-Nissan a rămas şi în 2015 al patrulea constructor auto mondial, în urma Toyota, Volkswagen şi General Motors, fiind responsabilă pentru 10% din autovehicule vândute la nivel mondial, transmite Reuters.

Vânzările constructorului auto japonez Nissan au reprezentat 63,5% din vânzările totale ale alianţei cu 5,4 milioane autoturisme şi utilitare, în creştere cu 2,1%. Producătorul nipon este foarte prezent pe pieţele din SUA, unde Renault este absent, şi China, unde grupul francez a inaugurat abia luni prima sa uzină de producţie, precizează sursa citată.

Vânzările Renault Group, al treilea mare constructor auto din Europa, au atins un nivel record de 2,801 milioane vehicule în 2015, ceea ce reprezintă o creştere de 3,3% comparativ cu 2014, informează Reuters. Vânzările de autovehicule marca Dacia au atins şi ele o cifră record de 550.920 unităţi, în creştere cu 7,7% în ritm anual, a precizat sursa citată.

În schimb, vânzările slabe realizate de constructorul rus AvtoVAZ, preluat de Renault-Nissan în 2014, au tras în jos rezultatele grupului, potrivit Reuters. Piaţa auto din Rusia s-a contractat cu 35% anul trecut astfel că vânzările AvtoVAZ, producătorul autoturismelor marca Lada, s-au redus cu 31% până la 305.491 unităţi, aminteşte sursa citată.

Pe de altă parte, Renault-Nissan a comercializat anul trecut 85.000 de vehicule electrice, jumătate din numărul total de autovehicule electrice vândute la nivel mondial, în creştere cu peste 2,5% comparativ cu 2014. Vânzările de automobile electrice Nissan Leaf au scăzut cu 9,8% anul trecut, însă acest lucru a fost compensat de o creştere de 45% a vânzările de automobile electrice marca Renault, incluzând modelele Zoe şi Kangoo Z.E. van, relatează Reuters.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

19 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9773
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5090
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2127
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8457
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.5709

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb