Alin Petrache, demis pentru un "eveniment faraonic" pe bani publici

O.D.
Ziarul BURSA #Sport / 8 iunie 2017

Alin Petrache, demis pentru un "eveniment faraonic" pe bani publici

Alin Petrache a fost demis de la conducerea CSM Bucureşti, primarul Gabriela Firea reacţionând la informaţiile legate de faptul că fostul şef al COSR intenţiona să cheltuiască peste 700.000 de euro pentru a sărbători un deceniu de viaţă al clubului sportiv.

Anunţul demiterii a fost făcut într-un comunicat de presă al PMB: "Primarul General, Gabriela Firea, a semnat astăzi, 07 iunie 2017, dispoziţia pentru încetarea detaşării domnului Alin Petrache la Clubul Sportiv Municipal Bucureşti, ca urmare a intenţiei acestuia de a aloca peste jumătate de milion de euro pentru organizarea evenimentului care marchează aniversarea a zece ani de existenţa a clubului sportiv. Primarul General, Gabriela Firea: «Am luat decizia de a-l schimba din funcţie pe domnul Alin Petrache pentru că nu accept şi nu voi accepta niciodată că managerul unei instituţii din subordinea Primăriei Capitalei, chiar dacă este ordonator terţiar de credite, să cheltuiască banii publici într-un mod iresponsabil. Intenţia de a cheltui peste jumătate de milion de euro pentru un astfel de eveniment faraonic nu se încadrează în politica actualei administraţii. Am alocat anul acesta un buget consistent pentru susţinerea performanţelor sportive, însă acest buget trebuie să fie utilizat judicios şi cu responsabilitate.»"

CSM Bucureşti este finanţată din bani publici, iar bugetul clubului pentru toate secţiile sportive (atletism, baschet, handbal, motociclism, rugby, şah, tenis, volei) este de aproximativ 20 de milioane de euro, secţiei de handbal feminine fiindu-i alocaţi aproximativ 20% din bani. Practic, evenimentul pregătit să marcheze un deceniu de viaţă a clubului consuma mai mulţi bani decât bugetul anual al multora dintre secţii.

Pentru Petrache aceasta este al doilea "pas în spate" în doar un an. Pe 29 august 2016, Alin Petrache demisiona din funcţia de preşedinte al COSR asumându-şi astfel neîndeplinirea obiectivului la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, câştigarea a 6-8 medalii, dar şi datorită scandalului legat de echipamentul contrafăcut cu care delegaţia noastră s-a prezentat în Brazilia. După retragerea din fruntea COSR, Alin Petrache a fost numit, pe 11 octombrie 2016, în funcţia de director general interimar al Clubului Sportiv Municipal Bucureşti.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb