ALINA FLORINA MUNTEAN: "Turismul a început să se dezvolte încet, dar sigur, în Biertan"

A consemnat ADELINA TOADER
Ziarul BURSA #Companii #Turism / 26 septembrie 2016

"Turismul a început să se dezvolte încet, dar sigur, în Biertan"

O localitate situată în centrul ţării, în judeţul Sibiu, le propune turiştilor o întoarcere în timp. În satul medieval Biertan, vizitatorii se pot bucura de atmosfera liniştită şi de specificul zonei. Printr-un proces complex de renovare a fost readusă la viaţă pensiunea Unglerus, care menţine atmosfera medievală originală a zonei.

Alina Florina Muntean, asistent manager al pensiunii, ne-a acordat un interviu în care ne-a vorbit despre evoluţia turismului din zonă, despre principalele obiective din sat, dar şi despre motivele turiştilor de a alege o pensiune medievală în detrimentul unui hotel modern.

Reporter: Cum a fost posibilă reabilitarea clădirilor şi transformarea lor în pensiuni?

Alina Florina Muntean: Două din cele mai vechi şi mai mari case săseşti ale Biertanului au format în urma unui proces complex de renovare pensiunea Unglerus. Conceptul arhitectural ce a ghidat lucrările de renovare şi-a propus să menţină atmosfera medievală originală. Mobilierul medieval din fier forjat, oglinzile şi veiozele tradiţionale lucrate manual în Italia conform unui desing medieval local, iată doar câteva elemente ce potenţează această atmosferă. Camerele somptuoase, pereţii groşi, pardoseala din lemn masiv, toate trezesc un sentiment vechi istoric.

Reporter: Ce capacitate de cazare are, în prezent, pensiunea Unglerus?

Alina Florina Muntean: Pensiunea noastră cuprinde şapte camere matrimoniale confortabile, de 22-25 mp, şapte junior suites elegante de 40-45 mp şi două apartamente deosebite de 62 mp.

Reporter: Câţi turişti trec anual pragul pensiunilor?

Alina Florina Muntean: În ultima perioadă, tot mai mulţi turişti trec pragul pensiunii noastre. Nu vă pot da un număr exact al acestora, dar ceea ce vă pot spune este că în sezon, mai-octombrie, pensiunea este ocupată aproape în totalitate, iar în extrasezon cel mai mult este ocupată la sfârişt de săptămână.

Reporter: Aveţi şi turişti străini? Care este procentul lor şi din ce ţări ajung la dumneavoastră?

Alina Florina Muntean: Da, avem turişti străini. Cei mai mulţi vin din ţări ca Germania, Italia, Spania, Franţa, Austria, dar şi din SUA, Anglia, Polonia, Israel etc. Aceştia vin fiind fascinaţi de drumeţii şi bikeing în împrejurimile Biertanului.

Reporter: În ultimii ani tot mai mulţi turişti caută experienţe diferite, a crescut şi la dumneavoastră numărul cererilor de cazare?

Alina Florina Muntean: Da, putem spune că a crescut. Diferenţa nu este foarte mare faţă de anul trecut, dar se simte că numărul cererilor de cazare s-a mărit.

Reporter: Care consideraţi că sunt motivele pentru care turiştii aleg să petreacă o noapte într-o clădire medievală şi nu la un hotel sau pensiune modernă?

Alina Florina Muntean: Turiştii aleg pensiunea noastră şi nu un hotel datorită atmosferei liniştite şi a specificului rural.

Dealul cu livadă din spatele pensiunii oferă iubitorilor de natură un decor impresionant: nenumăratele terase pentru cultivarea viţei de vie, casele vechi săseşti şi cetatea ce străjuieşte întreaga zonă sunt desprinse ca dintr-o poveste de demult despre un burg medieval.

Terasa spaţioasă a pensiunii este un loc perfect de relaxare ce poate fi echipat la cerere pentru barbecue, focuri de tabără, teatru în aer liber, sau alte tipuri de spectacole.

De asemenea, la demisolul clădirii, este o pivniţă rustică şi foarte frumos renovată care oferă un cadru special pentru organizarea de conferinţe pentru aproximativ 50 de participanţi. Mai există în plus o cameră multifuncţională de aproximativ 30 locuri cu o minibucătărie proprie.

Pensiunea Unglerus este aşadar locul unde îşi împlinesc aşteptările atât turiştii răzleţi în căutare de autentic şi inedit, dar şi grupurile mai mari sau mai mici ce-şi propun ceva concret. Tuturor acestora le răspundem prin condiţiile de găzduire deosebite, dar şi prin multe programe şi activităţi turistice puse la dispoziţie.

Reporter: Ce altceva le oferiţi turiştilor ajunşi la dumneavoastră (meniuri speciale, activităţi specifice zonei etc.)?

Alina Florina Muntean: Întâmpinăm turiştii cu meniuri tradiţionale, iar ca activităţi, în colaborare cu partenerii noştri oferim: spectacole de cavaleri, petreceri medievale, tir cu arcul, tresure hunt etc..

Reporter: Care sunt principalele obiective turistice din apropierea pensiunilor?

Alina Florina Muntean: Principalul obiectiv turistic al zonei este Biserica Fortificată Biertan, precum şi Donariul de la Biertan. Biserici fortificate găsim şi în satele aparţinătoare comunei, Richis şi Copşa Mare.

Reporter: Care este tariful mediu pentru o noapte de cazare la pensiunile dumneavoastră?

Alina Florina Muntean: Tariful mediu pentru o cameră dublă este de 225 ron şi include micul dejun.

Reporter: Care sunt cele mai aglomerate perioade din an?

Alina Florina Muntean: Cele mai aglomerate perioade din an sunt în lunile de vară, iulie şi august, dar şi în mai şi septembrie.

Reporter: Cum apreciaţi evoluţia turismului din zonă?

Alina Florina Muntean: Noi credem că turismul a început să se dezvolte încet, dar sigur, în zonă, Biertanul fiind tot mai mult promovat atât în ţară, cât şi în străinătate.

Reporter: Vă mulţumesc!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb