Alina Gorghiu: "E important ca anumiţi miniştri să trateze mai serios problemele"

D.T.
Miscellanea / 24 martie 2023

Alina Gorghiu: "E important ca anumiţi miniştri să trateze mai serios problemele"

Preşedintele interimar al Senatului, Alina Gorghiu, afirmă că "anumiţi miniştri" ar trebui "să trateze mai serios problemele", precum cea a fermierilor din România, informează News.ro. "Fără intervenţia preşedintelui Klaus Iohannis la Consiliul European, fermierii români rămâneau dezavantajaţi", adaugă ea.

"E important ca anumiţi miniştri să trateze mai serios problemele. Cum este cea a fermierilor din România. Fără intervenţia Preşedintelui Klaus Iohannis la Consiliul European, fermierii români rămâneau dezavantajaţi. Deşi au existat consecinţe pentru ei în toată această perioadă de război la graniţă", a scris Alina Gorghiu, astăzi, pe Facebook.

Ea a făcut referire la o declaraţie a Ursulei von der Leyen: "Cum a spus şi preşedinta Comisiei Europene: «Acele ţări din prima linie, care ajută cel mai mult culoarele de solidaritate, nu ar trebui să sufere de dezavantaje». Mă bucur că efortul şi ajutorul acordat de România este recunoscut de toţi partenerii noştri!".

Uniunea Europeană analizează posibilitatea de a suplimenta ajutoarele europene destinate "fermierilor din prima linie" care permit Ucrainei să-şi exporte cerealele şi produsele agricole, după ce România a prezentat o "moţiune" în acest sens în cadrul summitului UE de la Bruxelles, a anunţat preşedinta Comisiei Europene (CE) Ursula von der Leyen în urma reuniunii, potrivit sursei.

"Aş vrea să subliniez marele succes al liniilor solidarităţii care au permis Ucrainei să exporte mari cantităţi de cereale şi alte produse agricole", a salutat ea în conferinţa de presă de după reuniunea şefilor de stat şi de guverne UE de ieri seară, confirmând acest subiect pe agenda discuţiilor. Ea a subliniat că aceasta este a "a doua mare iniţiativă", după Acordul de la Istanbul privind exportul cerealelor ucrainene.

"Este important să ne ajutăm - şi am discutat în această noapte (de joi spre vineri) despre acest lucru - fermierii din Uniunea Europeană care suportă consecinţele pieţei", a anunţat Ursula von der Leyen. Ea a recunoscut că "o mulţime de cereale (ucrainene) vine acum pe piaţa europeană, iar acest lucru are o influenţă asupra preţurilor".

Din această cauză, "ţările din prima linie care ajută cel mai mult liniile de solidaritate trebuie să nu sufere dezavantaje", a recunoscut ea. "Ca un prim pas, am mobilizat peste 56 de milioane de euro de la Rezerva Agrocolă de Urgenţă. Dar această (sumă) nu este suficientă", a adăugat Ursula von der Leyen.

"Acest lucru a fost foarte clar astă noapte", a declarat ea. "Sunt recunoscătoare României că a prezentat o moţiune şi că a sugerat să analizăm o creştere a sumei destinate fermierilor din statele din prima linie", a anunţat Ursula von der Leyen.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Dorinela de la PLN face o reclama nimicitoare,

    cred ca la alegeri va fi jale mare la liberali 

    Noua Udrea ...

    Vezi cele ... 3 relatii anterioare... "Cocosii " din chilotei 

    se pare ca tafnosul cu cenzura e admiratorul secret al tutei

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb