Alina Gorghiu: "M-am retras din Green Energy pentru că nu am avut bani să creditez societatea"

Ziarul BURSA #Politică / 12 iulie 2006

Alina Gorghiu: Nu sunt logodnica, suntem prieteni, suntem împreună, dar nu suntem logodiţi.

Reporter: Când şi cum aţi ajuns consilier la Secretariatul General al Guvernului (SGG), în 2005, al cărui şef era chiar prietenul dumneavoastră, ministrul Mihai Voicu?

Alina Gorghiu: Este o informaţie complet greşită, nu am fost consilier la SGG.

Reporter: Dar în consiliul de administraţie al Imprimeriei Naţionale reiese că aţi fost numită tocmai pentru că deţineaţi calitatea de consilier SGG...

Alina Gorghiu: Probabil că s-a strecurat o greşeală acolo. Eu am fost numită membru în consiliul de administraţie la Imprimeria Naţională, prin februarie-martie 2005 ( nu-mi amintesc exact data, dar verific şi vă spun cu exactitate), dar ca reprezentant al Secretariatului General al Guvernului, nu pentru că aş fi fost consilier la SGG.

Numirile se fac, după cum probabil că ştiţi, de către ministrul care are în subordine regia sau compania respectivă. Fiind avocat nici nu puteam deţine altă calitate decât pe cea de membru în consiliul de administraţie, atfel aş fi fost în incompatibilitate. Puteţi verifica faptul că nu am fost consilier la SGG făcând o adresă la această instituţie.

Reporter: Deci aţi fost doar reprezentantul instituţiei, iar nu consilier SGG?

Alina Gorghiu: Da, chiar vă rog să verificaţi acest lucru pentru că la Registrul Comerţului se pot strecura greşeli uneori.

Reporter: În afacerea Green Energy când şi cum aţi intrat?

Alina Gorghiu: Vorbiţi de afacerea unde este Gabriel Ştefan, fiul primarului de la Piatra Neamţ? Cred că am intrat anul trecut prin vară, dar nu am stat decât o lună şi jumătate. Când am intrat eu s-a schimbat atât denumirea societăţii, cât şi obiectul de activitate. Din păcate nu am avut bani să particip la o majorare de capital sau la creditarea societăţii, trebuia să particip cu miişoare de euro, or eu nu aveam banii respectivi.

urmare din pagina 1)

Reporter: Din datele noastre reiese că aţi intrat în afacere pe 5 iulie 2005 şi că v-aţi retras pe 30 septembrie 2005, deci mai mult decât o lună şi jumătate...

Alina Gorghiu: Dacă aşa arată datele dvs. este posibil ca modificarea la Registrul Comerţului privind retragerea mea din societate să fi fost operată cu întârziere de o lună. O să caut actul de cesiune şi vi-l trimit pe fax. Sigur este spre sfârşitul lunii august 2005.

Reporter: Cum comentaţi faptul că, după doar trei săptămâni de la intrarea dvs. în această afacere, firma Green Energy a obţinut licenţa de furnizor de energie de la ANRE, aflată în subordinea premierului?

Alina Gorghiu: Vă mărturisesc că eu nu mă pricep la afacerile cu energie. Dacă spuneţi dumneavoastră că ANRE a acordat acea licenţă şi că este în subordinea Guvernului această instituţie vă cred, dar Mihai Voicu nu are nici o legătură cu această licenţă. Ştiu că se punea problema unei licenţe când eram asociată la această firmă, dar mai multe nu ştiu să vă spun. Am foarte mulţi prieteni în PNL. Ghinionul lui Mihai Voicu ar fi că era prietenul meu când eu figuram în această afacere, dar nu are absolut niciun amestec.

Reporter: Dar cum aţi ajuns atunci să intraţi în această afacere?

Alina Gorghiu: Prin Gabriel Ştefan, cu care mă cunosc bine, am lucrat împreună în campania electorală. El mi-a spus de această firmă şi m-a convins să intru în această afacere. Dar m-am retras după puţin timp pentru că nu aveam suficienţi bani. Aş intra din nou în această afacere dacă aş avea bani.

Reporter: Dar ştiţi că firma a apărut în acel raport al corpului de control al Ministerului Economiei în care se face vorbire de un prejudiciu de 77 de miliarde?

Alina Gorghiu: "Nu este problema mea şi nu cunosc dacă cele afirmate în Raportul respectiv sunt adevărate sau nu. În orice caz, contractele la care faceţi referire s-au încheiat cu siguranţă după plecarea mea din firmă."

Reporter: Este adevărat, contractul a fost încheiat în noiembrie 2005, când nu mai figuraţi ca asociat, dar licenţa de furnizor firma a obţinut-o la puţin timp după ce aţi intrat în această afacere, iar fără această licenţă nu ar fi existat acel contract. Aşa că apar anumite suspiciuni legate de modul în care s-a obţinut acea licenţă.

Alina Gorghiu: Eu vă înţeleg,dar vă asigur că suspiciunile despre care vorbiţi nu au acoperire în realitate şi chiar doresc să vă mulţumesc că mi-aţi oferit posibilitatea de a explica anumite aspecte referitoare la implicarea mea în această societate.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb