O majoritate pro-europeană reprezintă cea mai bună soluţie pentru Republica Moldova, a declarat, astăzi, senatorul Alina Gorghiu, care a avut calitatea de observator internaţional la alegerile parlamentare desfăşurate, ieri, în Republica Moldova, scrie Agerpres.
Parlamentarul liberal i-a felicitat pe cetăţenii moldoveni care au participat la vot, însă a subliniat că numai o orientare pro-europeană va genera prosperitate economică pentru cetăţenii Republicii Moldova şi a afirmat că "păstrarea unei ambiguităţi este varianta cea mai rea pentru oamenii de aici".
"Dacă ne uităm şi la ceea ce s-a spus în campania electorală, nu greşim dacă spunem că votul cetăţenilor a fost dominat de dorinţa de a avea o guvernare care să facă mai mult pentru Republica Moldova şi pentru cetăţenii săi, oriunde ar locui aceştia la acest moment. Ţara are probleme economice şi sociale indiscutabile pe plan intern. Eu sper să văd din partea clasei politice dorinţa de a lucra în acest sens. Soluţia este cea a unei guvernări pro-europene, este o realitate că numai o astfel de orientare va genera prosperitate economică pentru cetăţenii ţării. Ţara a fost deja expusă unor crize politice şi geo-politice care frânează de ani de zile dezvoltarea sa. Păstrarea unei ambiguităţi este varianta cea mai rea pentru oamenii de aici, pentru că ţara va stagna din toate punctele de vedere, în primul rând din punct de vedere economic", a afirmat Gorghiu.
Totodată, senatorul PNL a precizat că "noi experimente politice nu pot aduce decât suferinţă" în Republica Moldova, mai informează Agerpres.
"Un proiect politic de tip autoritarist-putinist nu reprezintă viitorul Republicii Moldova, din contră, nu va aduce decât sărăcie şi depopulare. El trebuie respins de toate forţele politice responsabile", a adăugat Alina Gorghiu.
Ea a menţionat că Rusia doreşte slăbirea vocaţiei europene a Republicii Moldova, în ciuda faptului că "cetăţenii ţării au ales deja prosperitatea oferită de familia ţărilor democratice şi dezvoltate din Europa de Vest".
"Ştim că Rusia doreşte slăbirea vocaţiei europene a ţării, dar realitatea este că cetăţenii ţării au ales deja prosperitatea oferită de familia ţărilor democratice şi dezvoltate din Europa de Vest. Pentru Republica Moldova, o politică de apropiere de Uniunea Europeană înseamnă şi o politică de apropiere de proprii săi cetăţeni din comunităţile din ţările dezvoltate, ceea ce va aduce un atu imens în ceea ce priveşte dezvoltarea ţării", a mai afirmat senatorul Alina Gorghiu.
Partidul Socialiştilor din Republica Moldova (PSRM) a obţinut aproape o treime din mandatele de deputat în circumscripţia naţională, în urma alegerilor parlamentare desfăşurate duminică.
Potrivit preşedintelui Comisiei Electorale Centrale (CEC), Alina Russu, până astăzi la amiază au fost centralizate 98,83% din procesele verbale ale secţiilor de votare, iar datele preliminare indică faptul că PSRM, al preşedintelui Igor Dodon, a obţinut 31,32% din voturi. Pe poziţia a doua se clasează principala formaţiune politică de opoziţie, blocul electoral ACUM, care a beneficiat de susţinerea a 26,41% dintre alegători, în timp ce pe locul al treilea se situează Partidul Democrat, al controversatului om de afaceri Vlad Plahotniuc, cu 23,86%. Cea de-a patra formaţiune politică care intră în legislativul de la Chişinău în urma votului pe liste este Partidul Şor, care a obţinut 8,40%.
1. Somnul natiuni ajuta monstrii
(mesaj trimis de anonim în data de 25.02.2019, 22:02)
Sor merge la fel ca pana acum.