"Allianz" disponibilizează circa 7.500 de angajaţi din Germania

Alina Vasiescu
Ziarul BURSA #Internaţional / 23 iunie 2006

Compania germană de asigurări "Allianz" AG, cea mai mare din Europa, va elimina aproape 7.480 de locuri de muncă de la divizia de profil din ţară ("German Allianz Deutschland" AG - ADAG) şi de la cea bancară, "Dresdner Bank", urmărind astfel să-şi majoreze profiturile. Sînt vizaţi aproape 5.000 de lucrători de pe segmentul asigurărilor, în condiţiile în care compania îşi reduce birourile administrative de la 21 la 10. De la "Dresdner" vor pleca circa 2.480 de lucrători, iar aceste schimbări din structura companiei vor fi implementate pînă la finele lui 2008.

La începutul acestui an, "Allianz" a dat startul procesului de unificare a diviziilor de asigurări de viaţă, sănătate, proprietăţi şi accidente, din Germania, într-o singură companie, măsură care se înscrie în planul directorului executiv Michael Diekmann de a face mai profitabile operaţiunile derulate în Europa. Compania aşteaptă economii de 500-600 milioane de euro, care vor fi generate de noul model de organizare ce va intra în vigoare în 2008.

Conducerea "Allianz" declară că procesul de reorganizare nu va determina nici o disponibilizare pînă la finele lui 2007. Totuşi, Frank Lehmhagen, reprezentant al sindicatului german Ver.di, cel mai mare din ţară, afirmă că se vor pierde anumite posturi, în condiţiile în care "Allianz" închide sucursale, iar angajaţii vor decide să-şi părăsească serviciul în loc să se mute în alt oraş.

Sindicaliştii au criticat conducerea "Allianz" pentru decizia de reducere a personalului, mai ales că profitul net al companiei aproape s-a dublat anul trecut, ajungînd la 4,4 miliarde de euro.

De cealaltă parte, oficialii "Allianz" spun: "Ceea ce iniţiem noi acum constituie punc-tul de plecare pentru creşterea viitoare a profitabilităţii companiei în Germania". Încă din luna februarie a acestui an, conducerea "Allianz" anticipa că reorganizarea activităţilor de asigurare din Germania va genera o creştere cu 200 de milioane de euro a profitului operaţional în 2007, cu 400 de milioane în 2008, respectiv cu 600 de milioane în 2009.

În ceea ce priveşte activităţile bancare, "Allianz" plănuieşte să închidă sediile regionale ale "Dresdner" din Colog-ne, precum şi unele divizii din Mainz, Aachen, Hanovra, Augs-burg, Freiburg, Mannheim, Nuremburg, Magdeburg şi Ulm. Mai sînt vizate unităţi din Frankfurt şi Dortmund.

De la momentul la care "Allianz" a cumpărat "Dresd-ner" - în 2001, în schimbul a 23 miliarde de dolari, numărul angajaţilor băncii a fost micşorat cu 37%, ajungînd la 28.774 la finele lui 2005.

Anul trecut, "Dresdner" a decis să-şi combine diviziile de investment banking şi corporate banking. Profitul net al "Dresdner" a crescut la 658 milioane de euro în primele trei luni din 2006, de la 571 milioane de euro în aceeaşi perioadă din 2005.

Personalul "Allianz" din Germania a pierdut 3.472 de angajaţi, ajungînd la 72.195 la sfîrşitul lui 2005. La ora actuală, asiguratorul numără aproximativ 36.000 de locuri de muncă pe segmentul asigurărilor din Germania, iar la nivel mondial - 178.000.

De la începutul anului în curs, acţiunile "Allianz" au pierdut 6,5%, valoarea de piaţă a companiei ajungînd la 48,5 miliarde de euro.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb