Allianz-Ţiriac lansează asigurarea de răspundere profesională dedicată magistraţilor

G.U.
Companii / 9 octombrie 2020

Allianz-Ţiriac lansează asigurarea de răspundere profesională dedicată magistraţilor

Allianz-Ţiriac lansează asigurarea de răspundere profesională dedicată magistraţilor, care îi protejează pe aceştia în situaţiile în care au produs prejudicii statului român, în urma unor erori juridiciare din gravă neglijenţă, şi sunt obligaţi să suporte aceste prejudicii printr-o hotărâre judecătorească, a anunţat astăzi compania, conform Agerpres.

"Poliţa reprezintă un sprijin real pentru magistraţii din România, care sunt degrevaţi astfel de plata unor sume considerabile, pe care, în absenţa unei asigurări, le-ar datora statului", se menţionează în comunicat.

Asigurarea Allianz-Ţiriac acoperă, în varianta standard, prejudicii în limita a 250.000 de lei sau 500.000 de lei, suma asigurată fiind stabilită în funcţie de propria evaluare a clientului. Potrivit companiei, există posibilitatea încheierii poliţei cu o sumă asigurată mai mare, de până la 500.000 euro, în anumite condiţii. În plus, cheltuielile suportate de asigurat pentru exercitarea dreptului la apărare, se despăgubesc în cuantumul a 20% din valoarea sumei asigurate.

"Un beneficiu important, inclus în varianta standard a produsului, este existenţa unei perioade de retroactivitate de 3 ani. Aceasta înseamnă acoperire pentru prejudicii din erori judiciare săvârşite înainte de intrarea în valabilitate a poliţei, pe perioada de retroactivitate acoperită, dacă prejudiciile au fost constatate şi aduse la cunoştinţă asiguratului ulterior încheierii poliţei, respectiv în timpul perioadei asigurate. Sunt acoperite prejudicii constatate printr-o decizie definitivă a instanţei judecătoreşti. Perioada de retroactivitate poate fi extinsă până la 5 ani, cu o primă suplimentară", se mai spune în comunicat.

Reprezentanţii companiei susţin că un beneficiu suplimentar pentru asiguraţii care decid să reînnoiască poliţa la Allianz-Ţiriac este menţinerea datei de retroactivitate, fără costuri suplimentare. Practic, la fiecare reînnoire, perioada acoperită retroactiv de Allianz-Ţiriac se extinde automat cu 12 luni, iar prima de asigurare se menţine. De exemplu, dacă în primul an de asigurare poliţa se încheie cu perioada standard de retroactivitate de 3 ani, în anul 2 de asigurare perioada de retroactivitate acoperită de Allianz-Ţiriac va fi de 4 ani.

"Noul produs a fost creat pentru a răspunde schimbării cadrului legal, care obligă magistraţii din România să încheie o asigurare de răspundere civilă profesională. Caracteristicile produsului şi condiţiile de asigurare au fost conturate în urma discuţiilor cu reprezentanţii magistraţilor, pentru identificarea nevoilor acestora", mai susţin reprezentanţii companiei.

Produsul vine în sprijinul a peste 7.000 de magistraţi - judecători şi procurori - care activează în sistemul judiciar românesc şi care se pot baza de acum înainte pe un partener de incredere, precum Allianz-Ţiriac.

Allianz-Ţiriac este parte a grupului german Allianz, unul dintre cei mai mari furnizori de servicii financiare şi asigurări şi cel mai valoros brand de asigurări din lume, potrivit celei mai recente evaluări Interbrand.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb