Alro Slatina reclamă lipsa schemei de ajutor de la stat pentru IMM-uri

A.D.
Companii / 22 iunie 2020

Alro Slatina reclamă lipsa schemei de ajutor de la stat pentru IMM-uri

Sindicatul Liber "Aluministul" din cadrul Alro Slatina atrage atenţia Guvernului României precum şi clasei politice de astăzi asupra situaţiei disperate în care se află marile companii din Romania, conform Gazeta Online.

de Ionuţ Jifcu

Sindicaliştii reclamă lipsa unui sprijin, pe perioada pandemiei de coronavirus, şi faptul că Guvernul nu asigură acelaşi climat ca alte ţări din UE pentru marii consumatori de electricitate.

"Suntem deja în ceasul al 12 lea din punct de vedere al funcţionării marilor companii precum şi păstrarea locurilor de muncă din cauza tergiversării punerii în aplicare a măsurilor concrete, coerente şi necesare pentru relansarea industriei Româneşti. A fost firească prioritizarea autorităţilor din România pentru sprijinul acordat pe perioada pandemiei COVID-19 către sănătatea publică, situaţia angajaţilor, sprijinirea IMM-urilor. Dar ce facem cu marile companii din România?", se arată într-un comunicat remis de Sindicatul Liber "Aluministul".

Reprezentanţii angajaţilor Alro mai arată că deşi a fost aprobată schema de ajutor de stat pentru sprijinirea companiilor mai consumatoare de energie electrică, banii de la Guvern n-au ajuns nici acum.

De această măsură beneficiază companiile active din România în sectoarele care se confruntă cu costurile semnificative ale electricităţii şi care sunt în mod special expuse la concurenţa internaţională şi nu doar ALRO S.A. , tot aici se regăsesc şi alte companii din alte 15 domenii de activitate tot din România.

"Deşi Comisia Europeană a aprobat compensarea pentru companiile mari consumatoare de energie pentru preţurile mai ridicate ale electricităţii rezultând din costurile emisiilor indirecte (emisiile de bioxid de carbon introduse în preţul de energie) , conform sistemului Uniunii Europene de comercializare a certificatelor de emisii (EU ETS) şi Guvernul României a adoptat OUG-ul prin care se instituie schema de ajutor de stat privind sprijinirea întreprinderilor expuse unui risc important de relocare ca urmare a transferului costului emisiilor de gaze cu efect de seră în preţul energiei electrice, până la această dată NU AM PRIMIT NICIUN FEL DE SPRIJIN!", se mai arată în comunicatul citat.

Sindicaliştii mai arată că o companie mare asigură indirect mult mai multe locuri de muncă prin serviciile de care are nevoie.

"Deşi grupul Alro are 3500 de salariaţi, de el depind încă alţi 20.000 de oameni (20000 de locuri de muncă). Nu vedem de ce Guvernul României nu apără locurile de muncă cu aceeaşi îndârjire aşa cum o fac Germania si Franţa.Vrea Guvernul României să devenim cerşetori în ţara noastră şi slugile occidentului ?! Oare cât sparanghel şi căpşuni mai avem de cules în alte state din Uniunea Europeană?! Noi vrem să lucrăm şi să trăim în România", mai spun sindicaliştii.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. S-A SUPARAT ALRO !!! SE SUPARA CONDUCEREA ALRO !!! CA N-AU AJUNS , MUNTI SI VAGOANE INTREGI DE BANI , DE LEI , SI DE EURO , LA SUTE DE MII DE IMM-uri !!! ASTA I-ASI INTREBA EU , PE VECHIO-COMUNISTII AFLATI ASTAZI , LA CONDUCEREA ACESTEI SOCIETATI : VA INCHIPUITI CA ROMANIA , ARE MUNTI DE BANI NESFARSITI , PE CARE SA-I INTOARCA MEREU CU LOPATA ??? V-I SE PARE CA TARA ASTA PRAPADITA , CARE SE ZBATE DE 30 DE ANI INCOACE , IN PIONEZE , SI PE MARGINEA PRAPASTIEI , ARE BANI CA FED-ul AMERICAN , S-AU MACAR CA BANCA GERMANIEI ??? CE SA FACA ??? SA ARUNCE MILIARDE SI MILIARDE DE EURO , IN CE ??? IN NISTE GAURI NEGRE ??? SANTETI NEBUNI LA CAP ??? CACI , E CLAR , CA SANATOSI NU SANTETI !!! DUPA JUDECATA VOASTRA LENINISTA , ROMANIA O SA AJUNGA O RUINA !!! CACI , ACOLO O S-O ADUCETI !!! EXISTA PENTRU VOI , SI PENTRU TOTI COMUNISTII DIN TARA ASTA , REMEDIUL POTRIVIT : SPITALUL DE PSIHIATRIE , BALACEANCA !!! CACI < ACOLO TREBUIE SA AJUNGETI !!! PE PERFUZII , SI TRATAMENT CU PASTILE PSIHOTROPE !!! VREO 10 - 15 ANI BUNI , DE ACUM INCOLO !!! SA NU UITATI SA-L LUATI CU VOI , SI PE TOVARASUL DRAGNEA !!! SI PE TOVARASEA OLGA , CARE VREA CA TOTI BANII TARII SA FIE FOLOSITI , PENTRU MARIRI DE PENSII !!! ADICA SA SE IA TOT , DE LA CEI CARE MUNCESC , SI SA AJUNGA TOT , LA CEI CARE STAU !!! SI SA VEZI PETRECERI !!! PUI LA CEAUN , FRIPTURI , MICI , VINURI DE MAI MULTE FELURI !!! TUICA !!! JOCURI !!! CAND PARANGHELIA , SA V-A TERMINA , O SA AJUNGEM MAI RAU CA VENEZUELA !!! O SA DAM PE O PAINE , 10 000 DE LEI NOI , NU VECHI !!! PE UN KILOGRAM DE CARNE DE PORC , 200 000 DE LEI NOI , NU 20 DE LEI , CA ACUM !!! SI SA VEZI ATUNCI , SINUCIDERI , JAFURI SI CRIME IN ROMANIA !!! DAR , PANA ATUNCI , TRAI PE VATRAI !!!

    1. SI , PANA LA URMA , CE VRETI VOI ??? COMUNISMUL INAPOI , S-AU CE ??? CA , CAPITALISTI , N-ATI FOST VOI , NICIODATA !!! SI ACUM PLANGETI , DUPA PETRU GROZA , SI NICOLAE CEAUSESCU : CE BINE ERA ATUNCI !!! MAI BINE , VEDETI DE SITUATIA CATASTROFALA , IN CARE A-TI ADUS ALRO , SI INCERCATI SA O SALVATI DE LA DEZASTRU !!! E PANA LA GAT IN DATORII !!! DIN CAUZA CONDUCERII VOASTRE COMUNISTE TEMBELE !!! VEDETI CE FACETI !!!

      SI , PANA LA URMA , CE VRETI VOI ??? COMUNISMUL INAPOI , S-AU CE ??? CA , CAPITALISTI , N-ATI FOST VOI , NICIODATA !!! SI ACUM PLANGETI , DUPA PETRU GROZA , SI NICOLAE CEAUSESCU : CE BINE ERA ATUNCI !!! MAI BINE , VEDETI DE SITUATIA CATASTROFALA , IN CARE A-TI ADUS ALRO , SI INCERCATI SA O SALVATI DE LA DEZASTRU !!! E PANA LA GAT IN DATORII !!! DIN CAUZA CONDUCERII VOASTRE COMUNISTE TEMBELE !!! VEDETI CE FACETI !!!

    Staty, Balaceanca scrie pe tine. Nu stii nimic de firma Alro si comentezi isteric.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb