ALSTOM: "Faza de funcţionare de probă a primelor trenuri cu hidrogen s-a finalizat cu succes"

I.M.
Companii / 20 mai 2020

"Faza de funcţionare de probă a primelor trenuri cu hidrogen s-a finalizat cu succes"

Funcţionarea de probă a primelor două trenuri cu hidrogen din lume a fost finalizată oficial cu succes la sfârşitul lunii februarie, după 530 de zile şi peste 180.000 de kilometri, se arată într-un comunicat remis Redacţiei noastre.

Potrivit sursei citate, două trenuri de pre-serie din gama Coradia iLint produsă de Alstom au funcţionat cu pasageri încă din luna septembrie 2018.

Astfel, din anul 2022, 14 trenuri din seria Coradia iLint vor înlocui unităţile multiple diesel existente.

"LNVG a fost prima companie care a crezut în alimentarea cu hidrogen, investind în aceasta prin comanda a 14 trenuri Coradia iLint şi treizeci de ani de întreţinere şi alimentare. Acest proiect ilustrează importanţa mobilităţii ecologice pentru statul Saxonia Inferioară. Ca unul din cei mai importanţi producători de vehicule feroviare din Europa, Alstom va produce trenuri cu celule de combustie pentru LNVG şi va fi responsabilă pentru întreţinerea vehiculelor la punctul său de lucru din Salzgitter.Compania de gaz şi inginerie Linde va construi şi va opera o staţie de alimentare cu hidrogen pentru trenurile de serie în apropierea gării Bremervoerde.", arată comunicatul.

Jörg Nikutta, Director Executiv pentru Germaniaşi Austria al Alstom Transport Deutschland GmbH, a declarat: "Cele două trenuri de pre-serie Coradia iLint dezvoltate de noi au demonstrat în decursul ultimului an şi jumătate faptul că tehnologia celulelor cu combustie poate fi utilizată cu succes în funcţionarea zilnică cu pasageri. Acest fapt ne transformă într-o forţă motrice importantă în domeniul mobilităţii durabile şi fără emisii în transportul feroviar. De asemenea, am obţinut date valoroase pentru dezvoltarea ulterioară a tehnologiei de propulsieîn urma funcţionării de probă a trenurilor cu celule de combustie".

Andreas Wagner, directorul diviziei SPNV şi semnatar autorizat al Eisenbahnen und Verkehrsbetriebe Elbe-Weser GmbH (evb), a precizat: "Suntem mândri că am fost prima companie feroviară din lume căreia i s-a permis să opereze primele două trenuri cu hidrogen în reţeaua Weser-Elbe. Încă de la început, pasagerii noştri au fost foarte curioşi cu privire la trenuri şi la noua tehnologie de propulsie a acestora. În plus faţă de nivelul său foarte scăzut de zgomot, trenul cu hidrogen a reuşit să câştige aprobarea datorită funcţionării sale fără emisii, în special în perioadele de schimbare climatică. Funcţionarea trenului iLint a reprezentant o motivaţie deosebită pentru conductorii trenurilor noastre".

Carmen Schwabl, Directorul Executiv al LNVG, adaugă: "Odată cu funcţionarea de probă finalizată cu succes, s-au îndeplinit cerinţele pentru funcţionarea continuă a trenurilor cu hidrogen din anul 2022. Astfel, LNVG contribuie la punerea în aplicare a soluţiilor de mobilitate durabilă, inovatoare şi ecologice, în special în zonele rurale".

Ministrul Economiei şi Transporturilor din Saxonia Inferioară, Dr. Bernd Althusmann, a menţionat: "Alstom a făcut istorie în domeniul alimentării cu hidrogen.Proiectul are o importanţă deosebită pentru politica industrială care depăşeşte mult graniţele Germaniei. Suntem martori la apariţia primului produs competitivîn domeniul mobilităţii pe bază de hidrogen la nivel industrial".

"Ministerul Federal al Transporturiloreste încântat să sprijine modelul mobilităţii moderne: trenul cu hidrogen din Bremervörde. În final, acest proiect este emblematic pentru mobilitatea viitorului",afirmă Enak Ferlemann, Secretar Parlamentar de Stat pe lângă Ministerul Federal al Transporturilor şi Infrastructurii Digitale. "Hidrogenul este o alternativă reală cu emisii reduse şi eficientă a motorinei. În special pe liniile secundare, unde liniile aeriene nu sunt viabile din punct de vedere economic sau nu sunt încă disponibile, aceste trenuri se pot deplasa curat şi într-un mod ecologic. Am dori să vedem mai multe astfel de aplicaţii".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb