"Alstom" şi "Bombardier" intenţionează să se extindă pe piaţa noastră

F.A.
Ziarul BURSA #Companii / 5 octombrie 2010

Giganţii mondiali în domeniul transporturilor -"Alstom" Franţa şi "Bombardier" Canada - intenţionează să îşi extindă prezenţa pe piaţa românească, în sectoarele trenurilor regionale şi semnalizărilor, au declarat reprezentanţii celor două grupuri, citaţi de Agerpres.

"România este o ţară foarte importantă pentru < Alstom >, care vrea să devină o companie multi-regională. În afara contractului de mentenanţă pe care îl avem cu < Metrorex > pentru metroul bucureştean, avem şi o unitate de producţie pentru grup, dar şi afaceri în energie", a spus Gian Luca Erbacci, director operaţional pentru Europa de Sud al "Alstom Transport".

Acesta a precizat că "Alstom", lider pe piaţa ERTMS, atât la infrastructură cât şi la material rulant echipat, se va concentra în România, în viitor, pe piaţa de semnalizare feroviară, care are un potenţial foarte mare, mai ales că România va trebui să instaleze sistemul ERTMS (Sistemul interoperabil European Rail Traffic Management System), care vizează uniformizarea traficului la nivel european prin sisteme de semnalizare şi securizare.

De asemenea, oficialul a precizat că "Alstom" are în vedere şi licitaţiile pentru tramvaie anunţate de câteva municipalităţi din România, inclusiv Bucureşti.

Şi "Bombardier", prezent pe piaţa românească cu trenurile de metrou pentru "Metrorex", vrea să intre pe piaţa semnalizărilor feroviare, dar şi pe cea a trenurilor, cu trenul AGC al companiei. "Piaţa semnalizărilor feroviare este una de perspectivă în România, deşi nu suntem unul dintre cei mai mari jucători, în general pe această piaţă. Vom continua să fim atenţi şi la proiectele de extindere a metroului bucureştean", a spus Mircea Marian, director general "Bombardier" România.

În afara contractului de mentenanţă a metroului bucureştean, cu o valoare de 260 milioane de euro până în 2014, şi de contractele cu "CFR Electrificare" şi "CFR Călători", "Alstom Transport" realizează la unităţile din Româ-nia şi subansamble dedicate pieţei de export, în special Cehia, Italia şi Finlanda. "Bombardier" deţine 40% din piaţa de material rulant din Europa. Compania are patru contracte cu "Metrorex", pentru livrarea a circa 40 de trenuri şi pentru realizarea sistemelor de semnalizare aferente. Valoarea totală a celor patru contracte încheiate cu "Metrorex" se ridică la aproape 300 milioane de euro. "Bombardier" este unul dintre liderii mondiali în fabricarea trenurilor de metrou, ramelor electrice, pe segmentul de locomotive şi tramvaie.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

04 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9729
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4977
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2951
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9029
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.7210

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb