Altex România va deschide vineri al patrulea magazin din Cluj-Napoca

F.A.
Ziarul BURSA #Companii / 28 august 2009

Retailerul de electronice, electrocasnice şi IT&C Altex România va inaugura vineri cel de-al patrulea magazin din Cluj-Napoca, lângă Billa, ajungând la 50 de unităţi la nivel naţional, a comunicat joi compania.

"Putem spune că nu am avut un cost de investiţie în cazul acestui nou magazin, contând pe preluarea unui spaţiu deja amenjat", a declarat directorul de marketing şi vânzări al companiei Altex România, Cristian Moanţă.

Suprafaţa comercială a noului magazin Altex din Cluj-Napoca este de peste 1.100 mp, iar gama expusă cuprinde 10. 000 de produse electronice, electrocasnice, IT, comunicaţii şi multimedia.

Altex România este prezent în municipiul Cluj-Napoca prin magazinele Altex Iulius Mall, Altex Galeria Real, Media Galaxy Polus şi, acum, Altex Billa. Parteneriatul dintre Altex România şi Billa a început în urmă cu câţiva ani, acestea dezvoltând proiecte comune şi în oraşe precum Craiova, Ploieşti şi Galaţi.

Vânzările retailerului de electronice, electrocasnice şi IT&C Altex România au scăzut în primul semestru din 2009 cu 50% faţă de perioada similară din 2008, până la 83 milioane euro. Cristian Moanţă a declarat, în 12 august, că estimează pentru semestrul al doilea din 2009 o cifră de afaceri de 104 milioane euro, în scădere cu 40% faţă de perioada similară din anul precedent.

Potrivit reprezentanţilor Altex, piaţa de electronice, electrocasnice şi IT&C a înregistrat în semestrul întâi al acestui an o scădere de 50%, în principal, pe fondul limitării drastice a surselor de finanţare. Aceştia estimează că piaţa de electronice, electrocasnice şi IT&C va scădea cu 35-40% în semestrul al doilea faţă de anul trecut.

Altex România a redus de la începutul anului şi până în prezent numărul personalului cu aproximativ 25%, până la 1.500, şi a micşorat salariile angajaţilor din sediul central cu 20%, din cauza scăderii vânzărilor în această perioadă.

Altex România este acţionar majoritar în următoarele companii: Complet Electro Serv - compania producătoare de echipamente IT, Cometex SA - compania de real-estate. Din grupul Altex mai face parte şi compania de credite de consum Credex, unde 30% din acţiuni sunt deţinute de Raiffeisen Bank. Principalii competitori pe piaţa locală sunt Flamingo şi Domo.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb