AMBASADA AZERBAIDJANULUI: "Nu a existat nici o decizie a liderilor europeni de a boicota Jocurile Europene"

Alexandru Costea
Miscellanea / 17 iunie 2015

În legătură cu unele informaţii apărute în mass-media din România referitoare la refuzul liderilor europeni de a participa la ceremonia oficială de deschidere a Jocurilor Europene, care a avut loc la Baku, Azerbaidjan, pe 12 iunie, Ambasada Azerbaidjanului din România "doreşte să precizeze că această informaţie nu este conformă cu realitatea".

Potrivit unui comunicat al Ambasadei, remis azi redacţiei, "nu a existat nici o decizie a liderilor europeni de a boicota aceste jocuri".

Ambasada transmite că "la invitaţia Preşedintelui Comitetelor Olimpice, Patrick Hickey, printre oaspeţii de onoare la ceremonie s-au afişat Marele Duce Henri de Luxemburg, Prinţul de Monaco, Preşedinţii Serbiei, Muntenegru, Bosniei şi Herţegovina, Turciei, Rusiei, Belarus, şefi ai Guvernelor din România, Bulgaria, Georgia, Şefi ai Parlamentelor din Cehia, Slovacia, Austria şi Letonia, primul Vice Prim Ministru al Italiei, Adjunctul Ministrului de Externe al Marii Britanii. De-asemenea, au fost prezenţi Preşedintele Comitetului Olimpic Internaţional, Preşedinţii Turkmenistanului, Tadjikistanului, Prim - Ministru al Kazahstanului şi mulţi alţi invitaţi de onoare".

Ambasada "se adresează către mijloacele de mass-media din România cu rugămintea de a relata obiectiv evenimentele, legate de desfăşurarea Jocurilor Europene, evitând subiectivismul şi denaturarea faptelor", conform sursei.

"Informaţia de acest gen denotă, mai întâi de toate, lipsa respectului faţă de sportivii-participanţi la Jocuri, şi contravin spiritului şi obiectivelor mişcării sportive", a încheiat Ambasada.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. De unde oare o asemenea "informare obiectiva si realista a mass-mediei romanesti" daca nu din "dorinta nebuna" sa faca pe plac "licuriciului" in "lupta" aberanta contra Rusiei, care a fost reprezentata la cel mai inalt nivel si deci trebuia sa fie prezentat evenimentul ca fiind "un refuz al lumii civilizate" de a sta alaturi de "inamicul lumii numarul 2" dupa terorismul islamic, asa cum se loveste in CO si FIFA si in general prin politizarea sportului!

    Se pare ca rusii au postaci platiti sa faca propaganda pro ruseasca si pe acest site. Am citit lista invitatilor, si intr-adevar m-am mirat ca nu prea am vazut decat foarte putini participanti din tarile vest europene. Deci nu or fi boicotat ei oficial participarea, ci poate ca au refuzat sa participe doar asa fiindca erau ocupati cu altceva mai bun.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb