Ambasada Rusiei a şters comunicatul jignitor la adresa autorilor articolului "Ispita fascistă a tovarăşului Putin"

Elena Deacu
Politică / 31 martie 2015

Comunicatul în care ambasadorului rus Oleg Malginov îi numea pe autorii unui articol publicat pe Contributors.ro "bădărani" a dispărut de pe prima pagină a site-ului oficial al Ambasadei Federaţiei Ruse la Bucureşti.

Comunicatul jignitor la adresa autorilor Vladimir Tismăneanu şi Marius Stan fusese postat pe 28 martie.

Ambasadorul Rusiei la Bucuresti, Oleg Malginov, a reacţionat, în acea dată, faţă de articolul "Ispita fascistă a tovarăşului Putin" publicat de Vladimir Tismăneanu şi Marius Stan pe Contributors.ro şi preluat ulterior de România Liberă. Malginov spunea, în comunicatul menţionat publicat pe site-ul Ambasadei, că "nu este deloc necesar ca pe paginile publicaţiilor centrale să se dea cuvântul la orice bădăran".

În articolul de pe Contributors.ro, autorii scriu: "Putin se joacă în aceste momente cu focul. Idila cu extremismul (de dreapta ori de stânga) nu poate duce decât la dezastre. Când Hillary Clinton a propus analogia între invazia Crimeii, acum un an, şi cea a Cehoslovaciei, de către Hitler, au fost unii care au protestat. Mai sunt şi acum destui, convinşi sau stipendiaţi, care vorbesc despre «legitima apărare» a lui Putin şi a camarilei sale. Timp în care hoţul strigă «Prindeţi hoţul!», acuzând de fascism Maidanul şi alte expresii ale libertăţii civice".

Ambasadorul Malginov mai susţinea că republicarea articolului, de către România Liberă, trebuie "să rămână pe conştiinţa echipei editoriale".

Comunicatul lui Malginov a fost criticat de mai multi ziarişti, analişti şi oameni politici, iar Ministerul Afacerilor Externe l-a calificat drept "inacceptabil".

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Nu prea am înțeles cine a luat poziție:

    - Monica Macovei (săraca, este ineptă total în materie de politica internă sau internațională - știm milioane de voturi furate la referendum) 

     

    - Cristian Preda (care a spus că nu oficialitățile trebuie să reacționeze "nu este nevoie de paie pe foc" ci doar MAE). 

     

    Atât, și niște ziariști de duzină. O spune și un lucrător la Hotnews: "La acest test au reactionat, in cele 48 de ore trecute, o mina de ziaristi si editorialisti si cativa oameni politici (Monica Macovei, Cristian Preda). Nici o institutie (presedintie, guvern, MAE, parlament) si nici un partid politic nu a luat pozitie publica pina la acest moment" 

    În lipsă de argumente sau nominalizări, mi se pare o exagerare din partea Bursa să susțineți că a existat o reacție la mesajul ambasadorului. Nu, realitatea este că nu a fost și este foarte bine că nu a fost. 

    Înțeleg că prostul de Tismăneanu nu crede în fascismul elementelor violente din Maidan (că nu gospodinele fac revoluții și nici contabilii - ba chiar nici tismănenii). BBC (a reușit cineva de acolo să strecoare și ceva adevărat precum reportajul cu lunetistul maidanez și acesta despre neo-nazi, pe lângă propaganda americană ce rulează non-stop) a transmis emisiunea (care probabil nu rulează la o oră de maximă audiență dacă se cheamă "night"):

    BBC Newsnight, "Neo-Nazi threat in new Ukraine" 

    Un reportaj de 6 minute care ar trebui să fie suficient pentru a umili libertatea civică a tismănenilor de a minți cu tot sufletul lor de rusofobi. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb