Ambasadorul Barnett: Dezvoltarea României, încurajată de lupta anticorupţie

F.A.
Ziarul BURSA #Politică / 3 iulie 2008

Ambasadorul Barnett: Dezvoltarea României, încurajată de lupta anticorupţie

Dezvoltarea economică a României a fost încurajată de lupta anticorupţie, a declarat, ieri, ambasadorul Marii Britanii la Bucureşti, Robin Barnett, cu prilejul deschiderii oficiale a proiectului Phare RO06-IB-JH-05 "Continuarea luptei împotriva corupţiei în administraţia publică", organizat de Direcţia Generală Anticorupţie, el felicitând Guvernul pentru proiectele în acest domeniu. Ambasadorul britanic a subliniat, cu acest prilej, că nicio ţară din lumea aceasta nu e ferită de tentaculele caracatiţei, dar nu există scuză pentru a nu lupta împotriva ei. "În anumite situaţii limită, este foarte greu să spui NU, de exemplu când vine vorba de sănătatea şi viaţa unui om. Dar mica şpagă încurajează marele caltaboş", a spus Robin Barnett.

El a declarat că ţările care cunosc o dezvoltare economică şi socială deosebită sunt, în acelaşi timp, şi eficiente în lupta împotriva caracatiţei. "Dezvoltarea economică a României a fost încurajată de lupta anticorupţie. La capătul celălalt însă, ţări precum Zimbabwe se confruntă cu un standard de viaţă extrem de scăzut şi cu o corupţie generalizată. Este dificil să tai capul caracatiţei după ce, timp de 40 de ani de dictatură comunistă, românii au fost sub influenţa acesteia. România a acceptat că nu există decât o singură cale: efort concentrat, susţinut, atât din partea instituţiilor, cât şi a societăţii civile, a oamenilor obişnuiţi. Să nu ne aşteptăm ca alţii să facă treaba pentru noi! Refuză să dai şpagă!", a spus ambasadorul Marii Britanii la Bucureşti, felicitând Guvernul Tăriceanu pentru că derulează un astfel de proiect anticorupţie.

Barnett a mulţumit şi partenerilor din Direcţia Generală Anticorupţie pentru "o activitate extraordinară şi pentru implementarea unor iniţiative de mare succes, cum ar fi linia verde anticorupţie".

Mă bucur că DGA va avea un rol principal în proiectul pe care îl lansăm astăzi. Într-un fel, DGA este ca un membru al familiei, pentru ca a fost înfiinţat pe baza experienţei britanice şi cu ajutorul consilierilor veniţi din Regatul Unit. DGA a crescut în câţiva ani buni, timp în care Ambasada britanică i-a rămas foarte aproape", a remarcat el.

El şi-a exprimat speranţa ca, în viitor, mai multe primării să încurajeze implicarea cetăţenilor în procesele de decizie, iar mai mulţi oameni obişnuiţi să îşi exercite acest drept.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb