Preşedintele Camerei de Comerţ Naţionale a României, Mihail M. Vlasov, a primit, astăzi, în vizită de curtoazie, pe Ambasadorul Regatului Norvegiei în România, Tove Bruvik Westberg, domnia sa fiind însoţită de consilierul Herman Baskar şi de Ana-Maria Bălan, consilier Comercial, Cultură şi Presă, potrivit unui comunicat remis astăzi redacţiei.
Întâlnirea a vizat stabilirea unui cadru de dialog şi cooperare la nivelul celor două instituţii, precum şi identificarea unor proiecte comune de cooperare economică şi comercială între Sistemele Camerale din România şi Norvegia şi pe linia comunităţilor de afaceri.
"Camerele de Comerţ la nivel mondial sunt structuri create pentru a reprezenta şi sprijini oamenii de afaceri şi am fost bucuros să găsesc similarităţi în organizarea Sistemelor Camerale din cele două ţări. Puterea şi valoarea Camerelor de Comerţ de pretutindeni este dată de apartenenţa la o mare familie, a cărei tradiţie a început la 1599, odată cu înfiinţarea Camerei de Comerţ din Marsilia. Membria voluntară este o provocare pozitivă, ce ne determină să regândim în permanenţă strategia noastră pentru dezvoltarea mediului de afaceri în parteneriat cu CCI Internaţionale, dar şi cu Misiunile Diplomatice, vizita Excelenţei Voastre la Camera de Comerţ Naţională încadrându-se în firescul cooperării pe care am stabilit-o atunci când am fost ales Preşedinte al Camerei de Comerţ Naţionale", a subliniat Mihail M. Vlasov.
Ambasadorul Tove Bruvik Westberg şi-a exprimat deplina încredere în potenţialul cooperării dintre cele două instituţii, realizând o trecere în revistă a oportunităţilor bogate existente în prezent.
"Misiunea noastră, aşa cum notaţi Domnule Preşedinte, aduce cu sine o responsabilitate importantă în sfera economică şi comercială. Mă bucur să constat că obiective precum diversificarea schimburilor şi a cooperării în domeniul comerţului, dezvoltarea de proiecte ce aduc plus-valoare comunităţii şi impulsionarea investiţiilor se regăsesc pe agenda instituţiilor noastre. Vă mulţumesc că mi-aţi dat ocazia să vă împărtăşesc priorităţile noastre şi, în special, pentru deschiderea de a coopera la iniţiativele pe care le dezvoltăm la nivelul judeţelor din România, pentru a sensibiliza mediul de afaceri, cu privire la beneficiile Responsabilităţii Sociale a Întreprinderilor", a declarat diplomatul.
Au fost discutate, de asemenea, oportunităţile deschise de fondul bilateral la nivel naţional - Programul Norvegian de Cooperare şi granturile EEA, ce reprezintă o sursă de finanţare pentru diverse iniţiative de cooperare bilaterală de interes pentru România şi statele donatoare (Norvegia, Islanda şi Liechtenstein).
La încheierea întrevederii, cele două instituţii şi-au exprimat convingerea că propunerile făcute vor prinde contur în viitorul apropiat, doamna ambasador consemnând vizita domniei sale în Cartea de Onoare a Camerei de Comerţ Naţionale, se mai arată în comunicat.