Ambasadorul Rusiei: Israelul nu are dreptul la autoapărare ca "ocupant"

T.B.
Internaţional / 2 noiembrie 2023

Vasily Nebenzya, Ambasadorul Rusiei

Vasily Nebenzya, Ambasadorul Rusiei

Israelul nu are dreptul la autoapărare împotriva militanţilor Hamas din Gaza ca putere ocupantă în Palestina, a declarat miercuri ambasadorul Rusiei la ONU, informează themoscowtimes.

Vasily Nebenzya şi-a folosit discursul la sesiunea specială a Adunării Generale a ONU privind Palestina pentru a condamna "ipocrizia" occidentală cu privire la moartea civililor palestinieni, pe fondul criticilor lor la adresa invaziei Rusiei în Ucraina, potrivit sursei menţionate.

Conform sursei citate, "Singurul lucru pe care îl poate aduna Occidentul sunt declaraţiile continue despre presupusul drept al Israelului la autoapărare. Deşi, ca putere ocupantă, nu are această putere", a spus Nebenzya.

El a citat un aviz consultativ din 2004 al Curţii Internaţionale de Justiţie (CIJ) din Haga, care afirmă că Israelul nu poate invoca articolul din Carta ONU privind dreptul la autoapărare atunci când acţionează împotriva ameninţărilor din teritoriul ocupat, informează sursa.

Într-o referinţă subtilă la invazia ţării sale în Ucraina timp de 21 de luni, Nebenzya a declarat: "În alte situaţii, naţiunile occidentale cer respectarea dreptului internaţional umanitar, înfiinţează comisii de anchetă şi impun sancţiuni celor care folosesc forţa ca ultimă soluţie pentru a opri ani de violenţă", potrivit sursei citate.

Nebenzya a afirmat că dreptul Israelului de a-şi asigura securitatea "poate fi garantat pe deplin doar în cazul unei soluţii juste a problemei palestiniene, bazată pe binecunoscutele rezoluţii ale Consiliului de Securitate al ONU", informează themoscowtimes.

"Nu negăm dreptul Israelului de a lupta împotriva terorismului, dar de a lupta împotriva teroriştilor şi nu a civililor", afirmă el, potrivit sursei menţionate.

Opinia Cititorului ( 13 )

  1. corect!

    Observ ca toate statele care sunt conduse de dictaturi de orice fel sunt impotriva Israelului.Rusii ar trebui sa se intrebe in primul rand pe ei insisi ce cauta in Ucraina.In niciun caz nu s-au dus sa apere populatia de etnie rusa de acolo,doi soldati rusi beti sau psihopati au macelarit o familie cu 9 persoane printre care si doi copii in teritoriile ocupate de ei.Nu se deosebesc cu nimic soldatii rusi de indivizii din gruparea hamas(poate doar prin faptul ca astia nu consuma bauturi alcoolice,se drogheaza).

    1. Ca orice observator interesat , observi mai defectele celui pe care il combati si mai putin ceia ce spune , pentru ca asta necesita argumente ,mai greu de gasit ,decat niste invective , la indemana oricui , putin informat .

      Da,cum sa nu,tu ai venit cu o groaza de argumente!

      n-ai mai apucat sa faci Istoria la scoala ?

      Te bagi si tu in seama

    Corect!

    Asa si Rusia nu are dreptul la autoapărare ca "ocupant" al teritoriilor ucrainene (inclusiv peninsula Crimeea). 

    1. Corect!Rade ciob de ciob cand el e facut zob!

    Rusia nu face decat sa recupereze teritorii care îi apartineau, teritorii care sint locuite de rusi. Aceste teritorii au fost pierdute de Rusia care s-a lasat pacalita de SUA in momentul caderii cortinei de fier dintre comunisti si capitalisti, mai corect spus Gorbaciov lasandu-se pacalit (pentru ca slab si fara vizune politica) de Reagan.

    1. Pai si teritoriile disputate acum au apartinut israelienilor!Au ocupat arabii acel teritoriu inca de la inceput?S-au gasit rusii sa faca morala,măcar daca ar fi vorbit altcineva.Se fac ca nu stiu ce si cum,in special tradatorul.ala de Putin.

      ...asa cu s-a lasat pacalit si tzaru' lu' peste prajit de a vandut Alaska ca sa-si acopere datoriile facute la ruleta si la cu*rrrrve.

    bai rusule, dupa ce zeci si zeci de ani ati asuprit si batjocorit, furat si chinuit popoare, nu ba e rusine sa mancati..

    1. N-au pic de rusine si se mai gasesc unii care le tin isonul,se cred destepti

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb