Ameninţări de grevă generală la "Oil Terminal" Constanţa

A.A.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 3 februarie 2011

Sindicaliştii vor salarii mai mari

Negocierile dintre conducerea "Oil Terminal" Constanţa şi sindicalişti privind creşterea salariilor în companie au rămas deocamdată fără rezultat, astfel că aceştia din urmă ameninţă cu declanşarea grevei generale pe 10 februarie.

Sindicaliştii de la "Oil Terminal" au susţinerea Confederaţiei Naţionale Sindicale "Cartel ALFA" şi a Federaţiei Sindicatelor Libere din Chimie şi Petrochimie. Acestea solicită conducerii "Oil Terminal" să respecte prevederile contractului colectiv de muncă acceptând majorarea salarială propusă de Sindicatul Oil Terminal, afiliat CNS "Cartel ALFA" şi FSLCP.

Demersurile sindicatului "Oil Terminal" vizează respectiv recuperarea inflaţiei din anul 2010 care corespunde şi aplicării formulei de calcul a creşterii salariilor conform Contractului Colectiv de Muncă la nivel de ramură Chimie Petrochimie.

"Sindicatul Oil Terminal a constatat, împreună cu inspectorii Ministerului Muncii care au participat la concilierea dintre sindicat şi patronat, că în BVC 2011, elaborat de Oil Terminal, s-a prevăzut un fond de salarii mai mare în anul 2011 cu 7,3% faţă de anul 2010 şi consideră că aceşti bani trebuie să fie acordaţi salariaţilor.

Majorarea salariilor trebuia să se producă la data de 1 ianuarie 2011, conform CCM, însă conducerea unităţii a refuzat semnarea actului adiţional", se arată în comunicatul citat.

La ieşirea de la negocierile de la începutul săptămânii, directorul general, Silviu Wagner, a declarat, potrivit unui cotidian local: "Din păcate nu s-a ajuns la o înţelegere cu sindicatul, care şi-a modificat solicitarea, cerând o creştere salarială de 4%, de la 1 ianuarie 2011 şi 4%, de la 1 iulie. Este o proiecţie nerealistă, ris-cantă pentru compania noastră, pe care n-am acceptat-o. Sperăm că dânşii vor ajunge la o poziţie mai raţională. Acţionarul majoritar susţine politica promovată de comitetul director. Oferta noastră de ultimă oră este acordarea unei majorări salariale de 4%, de la 1 ianuarie 2011 şi încă 2%, de la 1 iulie."

Afacerile companiei "Oil Terminal" s-au restrâns în primele nouă luni din 2010 cu 1,1%, la 94,5 milioa-ne de lei. Totuşi, profitul net al firmei specializate în prestări de servicii privind primirea, depozitarea, condiţionarea şi expedierea ţiţeiului, a păcurii şi a altor materii prime lichide pentru import, export şi tranzit a crescut de 3,7 ori, de la un milion de lei la 3,7 milioane de lei.

Compania este deţinută de stat, prin intermediul Ministerului Economiei, care controlează 59,62% din capital. 10% din titluri sunt ale Fondului Proprietatea.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Acest Wagner este sustinut de secretarul de stat Tudor Serban,are un vocabular de golan de coltul strazii ,este o eroare a societatii si a celor care il sustin.Cum s-a infipt director a numit-o pe nevasta-sa Ionuta Wagner sef la Departamentul de Audit ,adica ii controleaza activitatea.Mare greseala a celor care au numit acest individ la conducerea unei societati de interes strategic national ,un individ cu probleme de comportament care si-a scos un carton (diploma)dupa revolutie.

    1. Conflictul nu s-a incheiat ,vineri au fost noi tensiuni intre Wagner si sindicat,acesta nu a mai primit presedintele de sindicat la sedinta C.A.pe motiv ca nu se discuta probleme ce tin de social.Adevaratul motiv este ca sindicatul a inregistrat Actul aditional cu marirea de salariu la ITM,dl.Wagner a facut criza de nervi cind a aflat si drept urmare a dispus presiuni asupra celor din Consiliul Sindicatului.Este ceva de goaza cu el i-a terminat pe toti cei care nu sunt de acord cu el,exp.:Lutac fostul director th.,a avut conflict cu directoarea de la juridic Dragomir si de angajatii simpli nu mai vorbim.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb