Ameninţări: petrol mai puţin, preţuri mai ridicate

M.S.
Materii Prime / 3 iunie 2023

Ameninţări: petrol mai puţin, preţuri mai ridicate

OPEC+ şi aliaţii săi discută despre adâncirea reducerilor de producţie a petrolului, posibil cu până la 1 milion de barili pe zi, au declarat trei surse pentru Reuters, conform presei internationale, relatând că preţurile petrolului au scăzut spre 70 de dolari pe baril, iar analiştii de piaţă vorbesc despre un nou exces de ofertă.

Sursele citate afirmă că OPEC+ pompează aproximativ 40% din petrolul lumii, astfel că deciziile sale politice pot avea un impact major asupra preţurilor petrolului. Reducerile de producţie discutate ar putea ajunge la încă 1 milion de barili pe zi, faţă de reducerile existente de 2 milioane de barili pe zi şi reducerile voluntare de 1,6 milioane de barili pe zi anunţate într-o mişcare surpriză în aprilie. Dacă vor fi aprobate, reducerile ar ajunge la un total de 4,66 milioane de barili pe zi, sau aproximativ 4,5% din cererea globală. Există îngrijorări cu privire la creşterea economică globală şi cererea de petrol, iar Arabia Saudită şi Rusia au opinii diferite cu privire la necesitatea unor noi reduceri. Agenţia Internaţională a Energiei se aşteaptă la o creştere a cererii globale de petrol în a doua jumătate a anului 2023. JP Morgan consideră că OPEC nu a acţionat suficient de repede pentru a ajusta oferta la nivelurile ridicate de producţie a combustibililor din SUA. Există şanse de 40% pentru o nouă reducere a producţiei de petrol conform analiştilor Rapidan Energy Group.

Opinia Cititorului ( 7 )

  1. Fiecare are dreptul la PROFIT

    1. Pe de alta parte urlii ca americanii iti vand gaz scump?!

      Cum e dubla masura? 

    nu exista petrol mai putin! exista restrangere artificila + costuri in sus caci scade profitabilitatea + taxe in sus sa incetineasca/ refuca concurenta .

    s c cret 

    1. Restrangere artificiala inseamna petrol mai putin. Ceea ce nu exista sunt costurile in sus caci scade profitabilitatea + taxe in sus sa incetineasca/ refuca concurenta . Astea chiar sunt aberatii economice. Ca sa nu mai pomenesc despre refuca concurenta. Nu mai face pe desteptu' spunand prostii!

    Castiga americanii, Brazilia, chiar si Petrom, oricine nu-i in OPEC si poate pompa la liber, in timp ce opecul isi scade productia si preturile cresc.

    Este foarte clar ca ticalosia americana de a tipari dolari fara acoperire nu mai merge iar tarile detinatoare de resurse naturale nu vor aceleasi hartii cu valoare din ce in ce mai mica pe care le tipareste FED. Detinatorii de resurse naturale vor reduce oferta pana cand pretul va atinge valoarea pe care ei o cred bunului pe care il vand. Si au dreptate. FED si SUA sunt cu totul iresponsabile si criminale.

    Arabia Saudita se impusca singura in picior. Ei scad productia, pierd cota de piata iar "asociatii" lor, rusii, cresc exportul spre Asia, nu-si scad productia si castiga cota de piata!

    Arabia Saudita tara cu cei mai multi asistati sociali, in tara aia nu muncesc numai migrantii! 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

22 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7742
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3721
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9774
Gram de aur (XAU)Gram de aur415.3204

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
thediplomat.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb