Americanii îşi prezintă arsenalul militar la Bucureşti

F.A.
Ziarul BURSA #Companii / 11 aprilie 2007

Americanii îşi prezintă arsenalul militar la Bucureşti

Cel puţin 45 de companii americane îşi vor expune tehnologia de ultimă oră, sisteme şi echipamente de apărare, de securitate naţională şi privată specifice teritoriului României şi zonei Mării Negre în cadrul expoziţiei Black Sea Defense & Aerospace de la Romaero Băneasa. Potrivit oficialilor Ambasadei SUA la Bucureşti, Departamentul de Comerţ din Washington D.C. a ates­tat în mod oficial evenimentul Black Sea Defense & Aerospace (BSDA) şi a lansat invitaţii către reprezentanţii industriei naţionale şi către cele 50 de birouri regionale să participe la acest eveniment în premieră.

"Rezultatul acestor eforturi combinate a determinat companii noi să se orienteze către piaţa din România cu scopul căutării agenţilor, distribuitorilor şi producătorilor cu capital mixt interesaţi în dezvoltarea de afaceri cu un partener american. Totodată, Biroul de Textile şi Confecţii din cadrul Departamentului de Comerţ va prezenta 12 companii din industria textilă militară a SUA, noi pe piaţa din România, în căutarea de parteneri locali sau de agenţi", a declarat, ambasadorul SUA la Bucureşti, Nicolas F. Taubman, citat de NewsIn.

Potrivit oficialilor americani, la BSDA va fi prezentată o gamă completă de vehicule militare speciale, incluzând vehicule blindate, tactice şi camioane masive. Un nou vehicul tactic blindat prezentat în premieră este "Grizzly". Acesta va fi destinat transportului de persoane care salvează vieţi, rămânând intact în faţa aruncătoarelor de grenade şi a dispozitivelor artizanale explozibile, dar totodată va prezenta arme defensive controlate prin telecomandă, în timp ce operatorul rămâne în interior, ferit de pericol.

Daimler Chrysler introduce noi modele de vehicule tactice cu două şi patru uşi, AM General va prezenta la Bucureşti HMMWV (Humvee), iar Oshkosh va prezenta vehicule tactice medii şi grele, camioane de transport general, sisteme de manipulare a încărcăturii şi corpuri blindate de camion. O nouă companie, WACO Composites îşi va prezenta noile panouri blindate uşoare, din fibre minerale pentru vehiculele tactice. Armele prezentate de compania Colt includ puştile M16 şi M4, aruncătorul de grenade de 40 mm şi mitraliera automată de 9 mm. Echipamentul tactic pentru vedere nocturnă va fi prezentat de către ATN cu carabina cu cătare nocturnă şi binocluri pentru uz militar şi securitate naţională. L-3 Wescam îşi prezintă radarele pentru identificarea ţintei pentru securitatea graniţelor şi zonelor de coastă.

La BSDA, specialiştii din domeniul aviatic vor avea posibilitatea de a fi selectaţi pentru a pilota avionul de luptă multi-funcţional F-16, folosind un simulator complet operaţional destinat antrenării piloţilor.

Black Sea Defense & Aerospace este organizată de compania americană TNT Production Inc. cu sprijinul Ministerului Apărării, al Ministerului Administraţiei şi Internelor, al Ministerului Economiei şi Finanţelor, al Ministerului Transporturilor, al Agenţiei Naţionale de Control al Exporturilor şi al SRI şi vor participa peste 165 de firme din 20 de ţări.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb