Amnistia şi graţierea, în atenţia social-democraţilor

P.E.
Politică / 16 decembrie 2018

Amnistia şi graţierea, în atenţia social-democraţilor

Actualizare - Dăncilă: Vă spun cu fermitate: nu voi ceda!

Premierul Viorica Dăncilă a declarat la şedinţa Consiliului Naţional al PSD că, în ciuda perioadei grele şi a jignirilor, nu va ceda. "Chiar dacă unii nu cred, sunt un om puternic care ştie ce are de făcut".

Dăncilă a spus că a trecut printr-o perioadă grea, dar le-a mulţumit colegilor pentru susţinere.

"Vă multumesc pentru susţinerea pe care mi-aţi acordat-o necondiţionat, mai ales când avalanşa de jigniri s-a pornit asupra mea. V-am simţit pe toşi alături şi la bine şi la greu", a spus Dăncilă.

Adresându-se preşedintelui Liviu Dragmea, Dăncilă a spus: "Au fost zile dificile, cu atacuri murdare, însă mi-am spus că, dacă dumneavoatră aveţi puterea de a merge mai departe, în ciuda tuturor loviturilor, şi noi trebuie să avem această forţă".

-----

Actualizare - Rovana Plumb: PSD a performat de câte ori a fost la guvernare

Preşedintele Organizaţiei de Femei a PSD (OFSD), Rovana Plumb, a declarat, la reuniunea de azi a Consiliului Naţional al partidului, că întotdeauna, de câte ori a fost la guvernare, social-democraţii au performat.

"Daţi-mi voie înainte de a vă transmite câteva dintre mesajele organizaţiei de femei, ca, în numele acesteia şi sunt convinsă că şi al dumneavoastră al tuturor, să-i urăm doamnei prim-ministru 'La mulţi ani, multă putere, credinţă!'. Sunt convinsă că împreună vom reuşi, vom face dreptate până la capăt, pentru că, da, noi îndrăznim să credem în România. Şi pentru că îndrăznim să credem în România şi pentru că suntem uniţi, acest moment politic de astăzi nu face altceva decât să demonstreze că PSD, întotdeauna, de câte ori a fost la guvernare a performat ", a afirmat Plumb, potrivit Agerpres.

Ea a susţinut că programul de guvernare este îndeplinit în proporţie de peste 50%.

-----

Actualizare - Oprişan: Vă rog să daţi amnistia şi graţierea

Preşedintele CJ Vrancea, Marian Oprişan, a solicitat astăzi la reuniunea Consiliului Naţional al PSD, folosirea prevederilor constituţionale pentru a se da amnistia şi graţierea.

"Eu, ca cetăţean al acestei ţări, vă rog şi vă încurajez la modul cel mai sincer să facem dreptate şi anume să folosiţi prevederea constituţională şi anume să daţi ceea ce este normal şi anume amnistia şi graţierea în România anului 100", a spus Oprişan, conform Agerpres.

-----

Actualizare - Tăriceanu: Împreună putem să câştigăm alegerile prezidenţiale şi să-l învingem pe Iohannis

Preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat astăzi la şedinţa Consiliului Naţional al PSD că ALDE este "un partener corect, un partener loial" pentru social-democraţi şi consideră că cele două partide pot să câştige alegerile prezidenţiale şi să-l învingă pe Klaus Iohannis.

El şi-a început discursul mulţumind pentru invitaţia de a fi prezent într-o zi importantă pentru PSD şi pentru România şi i s-a adresat liderului PSD cu sintagma "Dragă Liviu".

"În ultima perioadă am trecut împreună prin multe momente grele, nu numai în ultimele luni, dar aş spune în ultimii ani, şi mi-aţi arătat că am printre dumneavostră parteneri de nădejde, coaliţia de guvernare, şi mai ales prieteni. Mă uit spre viitor şi constat că a face politică înseamnă a practica un sport periculos", a declarat Tăriceanu, conform News.ro.

El a spus că nu poate promite că anul 2019 va fi unul uşor, dar că împreună vor trece peste toate obstacolele.

De asemenea, Tăriceanu a afirmat că anul viitor va fi cel mai important pentru România după Revoluţie, fiind marcat de preşedinţia Consiliului Uniunii Europene şi de alegerile prezidenţiale.

-----

Actualizare - Mihai Fifor, ales preşedinte al Consiliului Naţional al PSD

Şedinţa Consiliului Naţional al PSD a început astăzi la Palatul Parlamentului, fiind prezent şi liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu. La scurt timp după începerea şedinţei a fost constituit Consiliul Naţional, după noul Statut al partidului, iar prin vot deschis a fost ales în funcţia de preşedinte Mihai Fifor.

Secretarul general al PSD, Codrin Ştefănecu, a condus şedinţa până în momentul în care, prin vot deschis, a fost ales preşedintele Consiliul Naţional, constituit după noul Statut al partidului. Singurul candidat a fost Mihai Fifor, acesta fiind ales de către colegii săi, potrivit News.ro.

Fifor urmează să stabilească şi să organizeze departamentele partidului, un aşa-numit Guvern din umbră.

-----

Actualizare - A început Consiliul Naţional al PSD

Reuniunea Consiliului Naţional al PSD a început la Palatul Parlamentului, în prezenţa a peste 600 de social-democraţi.

În cadrul reuniunii urmează să fie validat preşedintele Consiliului Naţional şi să fie aleşi şefii departamentelor de specialitate ale partidului.

-----

Actualizare - Lideri ai PSD s-au întâlnit în biroul lui Liviu Dragnea

Mai mulţi lideri ai Partidului Social Democrat s-au întâlnit astăzi înaintea şedinţei Consiliului Naţional al formaţiunii, în biroul de la Camera Deputaţilor al liderului PSD, Liviu Dragnea.

Printre cei prezenţi se numără Viorica Dăncilă, Carmen Dan, Florin Iordache, Rovana Plumb, Ştefan Valeca, Marian Oprişan.

Ulterior, în biroul lui Dragnea a venit şi preşedintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, conform Agerpres.

Consiliul Naţional al PSD se va întruni de la ora 16,00, la Sala C.A. Rosetti a Palatului Parlamentului.

-----

Consiliul Naţional al PSD se reuneşte astăzi la Palatul Parlamentului. Social-democraţii ar putea discuta despre amnistie şi graţiere, primarul Sectorului 1, Dan Tudorache, anunţând că va propune un vot pe această chestiune. La şedinţă a fost invitat şi ministrul Justiţiei, Tudorel Toader.

Consiliul Naţional al Partidului Social Democrat va avea loc azi, de la ora 16.00, la Palatul Parlamentului.

La şedinţă vor participa, potrivit noului Statut, parlamentarii, preşedinţi şi/sau vicepreşedinţi ai Consiliilor Judeţene, miniştri şi/sau secretari de stat, europarlamentari, primari de municipii, primari de oraşe, dar şi trei primari de comune pentru fiecare judeţ, membri ai PSD.

În cadrul şedinţei va avea loc alegerea preşedintelui Consiliului Naţional, funcţia fiind deţinută interimar de către Mihai Fifor, din 19 noiembrie.

Social-democraţii ar putea discuta despre amnistie şi graţiere. Primarul Sectorului, 1 Dan Tudorache, a declarat vineri că a solicitat să fie clarifictă "această treabă cu amnistia şi graţierea", spunând că va avea loc un vot.

La şedinţă a fost invitat şi ministrul Justiţiei Tudorel Toader care a anunţat încă de vineri că va da curs invitaţiei, dezbaterile având şi "o dezlegare şi o argumentare juridică", conform News.ro.

Opinia Cititorului ( 6 )

  1. Au furat si vandut toate rezervele acestei tari si acum vor sa devina curati sa nu mai fie intrebati de unde au facut averile. Le-au furat de la popor si nu conteaza ei trebuie sa isi securizeze averile, sa numai poate nimeni sa ii intrebe de unde ati facut aceste averi, pentru atunci o sa invoce Legea amnistiei.. Romania de aproape 30 de ani este condusa de HOTI si MAFIOTI, care au infrant acest popor. Cine nu a suportat a plecat unde a vazut cu ochii. Ce a facut SRI, SIE, judecatorii, procurorii, politia, pai ce sa faca i-au acoperit pe HOTI si MAFIOTI.

    1. Și după ce a furat România timp de 30 de ani, Securitatea a dobândit controlul total al justiției, dar și susținerea clienților macdo.

    Chiar incep sa ma gandesc daca nu merita sa furi la greu, cateva milioane, pui banii in Elvetia, faci cateva luni de puscarie, pentru cateva milioane merita sa strangi din dinti cateva lumi, si dupa aia trai neneaca pe marginea piscinei. Nu dai prejudiciul inapoi, ca nu esti prost, treci averea pe numele sotiei si divortezi

    Hai baietii ca se poate. E doar time out, le-am dat fraierilor 2 zile libere, cand se intorc e amnistia data. Suntem o natie de mamaligari cu cioc.

    In primul rand eu as dori sa inteleg care este obiectul amnistierii, care sunt persoanele abuzate.

    De exemplu, presupunem ca in cazul dezinfectantilor diluati : 

    - responsabilii din companie stiau ce fac, stiau ca utilizarea dezinfectantilor diluati poate cauza moartea unor pacienti in spitale 

    - conducerea spitalelor, autoritatile cunosteau ca se utilizeaza acesti dezinfectanti diluati, stiau ca este pusa in pericol viata unor pacienti, dar in schimbul mitei inchideau ochii si spuneau ca totul e ok 

    - unii pacientii s-au imbolnavit grav, unii au decedat 

    - sistemul a fost descoperit cu ajutorul SRI (protocoale blamate, etc). 

    Intrebare catre PSD si ministrul justitiei: cine este cel abuzat din punct de vedere moral si juridic: 

    - managerul spitalului, care cu buna stiinta si in schimbul mitei pune in pericol vietile pacientilor? el se apara spunand ca a fost descopit, condamnat cu ajutorul blamatelor protocoale SRI 

    - managerul spitalului, care cu buna stiinta si in schimbul mitei pune in pericol vietile pacientilor? el se apara spunand ca a fost descopit, condamnat cu ajutorul blamatelor protocoale SRI 

    - reprezentantii autoritatilor statului, care in schimbul mitei acceptau sitautia, la fel ei au fost descoperiti, condamnati cu ajutorul blamatelor protocoale SRI 

    - victimele, urmasii victimelor care au un contract social cu statul prin care li se acorda asistenta medicala in schimbul contributiilor platite. 

    Rationamentul poate fi replicat pentru cazul colectiv, pentru alte cazuri din sanatate, pentru educatie, etc. 

    Stimati politicieni cine este cel abuzat? Victima? Asupritorul prins cu ajutorul protocoalelor SRI? 

    Vad ca se discuta doar drepturile asupritorului ce trebuie gratiat. Victima ce drepturi are? Victima este de accord a gratia asupritorul? 

    De ce nu va intoarceti catre propor. Ei accepta sa ierte? 

    De ce nu se face un referendum. Pentru redefinirea familei s-a facut.

    Nu poti sa te auto-amnistiezi: PSD/ Dragnea da ordonanta, PSD/ Dragnea e beneficiarul 

    1. Doar nu vrei să facă d-na Carmen pârnaie pentru escrocheriile lui Werner!?!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb