AMOFM Bucureşti: Deficitul forţei de muncă va determina tot mai multe firme să-şi închidă afacerile în 2-3 ani

R.P.
Ziarul BURSA #Companii / 14 iunie 2007

AMOFM Bucureşti: Deficitul forţei de muncă va determina tot mai multe firme să-şi închidă afacerile în 2-3 ani

Deficitul forţei de muncă din România, care este din ce în ce mai ridicat, va determina tot mai mulţi agenţi economici să-şi închidă afacerile în 2-3 ani, a arătat ieri, într-o conferinţă de presă, directorul executiv al Agenţiei Municipale pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AMOFM) Bucureşti, Dumitru Pelican. "Este îngrijorător deficitul forţei de muncă, la nivelul întregii ţări, precum şi participarea scăzută a populaţiei la cursurile de pregătire şi formare profesională. În 2-3 ani foarte mulţi agenţi economici îşi vor închide porţile din cauza lipsei forţei de muncă", a arătat Pelican, citat de Rompres. În opinia sa, salariile scăzute din România îi determină pe tot mai mulţi români să plece la muncă în străinătate, acest lucru conducând la un deficit de forţă de muncă de aproape 60%, în sectorul construcţiilor şi de circa 50% în industria uşoară. "Locuri de muncă există dar sunt prost plătite. Săptămânal avem 1.500-2.000 locuri de muncă vacante în Bucureşti. Românii nu mai vor să muncească pe bani puţini", a adăugat Pelican. Acesta consideră că, până când vor ajunge să câştige în ţară măcar 60% din cât câştigă în străinătate, românii nu se vor întoarce în România la muncă.

Potrivit reprezentantului AMOFM, un deficit mare de forţă de muncă se înregistrează în rândul medicilor şi a cadrelor medicale. De la începutul anului peste 2.600 medici au plecat din ţară.

"Ne vom confrunta şi în continuare cu deficit de forţă de muncă în sectorul medical. În Marea Britanie, un medic poate câştiga peste 55.000 lire sterline anual, iar în alte ţări europene, circa 45.000- 55.000 euro, pe an", a mai spus Pelican. Totodată, acesta spune că românii nu se prezintă nici pentru participarea la cursuri de formare şi pregătire profesională. În Europa participarea la astfel de cursuri este de 25%, iar în România acest procent este de numai 5%. În aceste condiţii, Pelican spune că România este nevoită să importe muncă din străinătate, iar Uniunea Europeană a alocat României în 2007 doar 12.000 permise de locuri de muncă.

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
raobooks.com
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
chocoland.ro
arsc.ro
domeniileostrov.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

24 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9748
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7860
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3158
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină6.0002
Gram de aur (XAU)Gram de aur402.6698

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb