"Amonil" îşi va stinge datoriile prin dare în plată

Adina Ardeleanu
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 31 martie 2009

Acţionarii combinatului de îngrăşăminte "Amonil" Slobozia au decis, în Adunarea Generală de ieri, să îşi plătească datoriile către "Riverside Development" LTD prin darea în plată către aceştia a unor bunuri ale societăţii. Procedura este condiţionată de închirierea bunurilor de către "Amonil" pentru o perioadă de minimum cinci ani, în vederea continuării activităţii societăţii.

Darea în plată este un mijloc de stingere a obligaţiilor constând în acceptarea de către creditor, la propunerea debitorului, să primească o altă prestaţie decât cea iniţială.

Administratorii companiei nu vor fi traşi la răspundere cu privire la ris­cul executării silite asupra unor active importante şi asupra lor nu va fi introdusă acţiunea de răspundere pentru producerea datoriei către "Distrigaz Sud", potrivit deciziilor acţionarilor.

De asemenea, în AGA, au fost res­pinse propunerile de majorare a capitalului social cu valoarea datoriei, de contractare a unui credit în vederea achitării datoriei sau de formulare a unei cereri de deschidere a procedurii de insolvenţă.

Recuperatorul de creanţe Riverside Development, care a cumpărat de la Distrigaz Sud creanţele asupra producătorului de îngrăşăminte, a ameninţat compania că îi va bloca conturile şi îi va vinde active, aflate sub sechestru, pentru recuperarea datoriei.

Riverside Development a menţionat, de asemenea, că în cazul neplăţii datoriilor va cere deschiderea procedurii de insolvenţă a Amonil.

Distrigaz Sud a câştigat anul trecut mai multe procese intentate Amonil, în urma cărora producătorul de îngrăşăminte trebuia să plătească furnizorului de gaz peste 53 milioane lei.

Sentinţele pronunţate în favoarea Distrigaz Sud de către tribunalul din Ialomiţa au rămas definitive şi irevocabile.

În total, Amonil Slobozia are de plătit datorii de peste 90 milioane lei firmei Riverside Developement Ltd, potrivit unei declaraţiifăcute la începutul anului de Ioan Niculae, şeful Interagro.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb