Analiştii se aşteaptă ca vânzările de telefoane mobile să-şi revină în trimestrul patru

F.A.
Ziarul BURSA #Companii #IT / 11 noiembrie 2009

Vânzările mondiale de telefoane mobile vor creşte în ultimele trei luni ale acestui an, punând capăt unei perioade de patru trimestre consecutive de scădere, în condiţiile în care industria telefoniei mobile va beneficia de relansarea economiei mondiale, arată rezultatele unui sondaj derulat de Reuters în rândul analiştilor.

În trimestrul patru al acestui an vânzările mondiale de telefoane mobile ar urma să crească cu trei procente, perioada Crăciunului urmând să atenueze parţial declinul de 6,9 procente preconizat pentru ansamblul acestui an, au apreciat cei 31 de analişti intervievaţi de Reuters.

"Industria globală a telefoniei mobile va ieşi din recesiune în trimestrul patru", a declarat analistul Strategy Analytics, Neil Mawston.

Chiar dacă, pe ansamblu, industria telefoniei mobile s-a confruntat cu dificultăţi în acest an, analiştii estimează că segmentul de piaţă reprezentat de telefoanele mobile inteligente (smartphone) va înregistra o creştere de 20-30 de procente în acest an. Cu toate acestea există semnale care arată o creştere a concurenţei şi pe acest segment. Recent grupul HTC, al patrulea producător mondial de smartphone, a estimat că în trimestrul patru veniturile sale vor înregistra o scădere de aproape 15 procente comparativ cu perioada similară a anului trecut. Firma de cercetare Canalys estimează şi ea că ritmul de creştere al pieţei de smartphone a încetinit la doar patru procente în trimestrul trei, faţă de o creştere de 13 procente înregistrată în decursul trimestrului al doilea.

"Consumatorii din Europa şi Asia par să migreze spre telefoanele mobile inteligente din categoria low-end, ceea ce pune presiuni suplimentare asupra preţurilor telefoanele mobile inteligente din categoria high-end", a apreciat analistul MKM Partners, Tero Kuittinen.

Comparativ cu estimările făcute în urmă cu o lună, analiştii intervievaţi de Reuters şi-au îmbunătăţit prognozele referitoare la perspectivele pieţei globale de telefoane mobile. În plus, au fost îmbunătăţite şi estimările referitoare la vânzările pe 2009 şi 2010 ale producătorilor sud-coreeni LG şi Samsung, în timp ce în cazul Nokia estimările nu au suferit modificări.

"Credem că vânzările de Crăciun vor fi mult mai bune în acest an", apreciază analistul Gartner, Carolina Milanesi. "În 2010 LG şi Samsung vor creşte, iar Apple îşi va consolida poziţia în afara SUA", a adăugat analistul Gartner.

În schimb, în cazul Sony Ericsson şi Motorola analiştii şi-au revizuit în scădere estimările de vânzări după ce ambele companii au anunţat rezultate dezamăgitoare în trimestrul al treilea. Deşi atât Sony Ericsson cât şi Motorola au introdus noi telefoane mobile inteligente, în încercarea de a recupera o parte din cota de piaţă pierdută, analiştii apreciază că nu vom asista la modificări importante înaintea celei de a doua jumătăţi a anului următor.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb