ANALIZĂ ALLIED MARKET RESEARCH PENTRU 2025: Piaţa globală a mobilei va depăşi 800 de miliarde de dolari

A.V.
Ziarul BURSA #Companii / 4 noiembrie 2020

Piaţa globală a mobilei va depăşi 800 de miliarde de dolari

Piaţa mondială a mobilei este aşteptaă să ajungă la 800,59 miliarde de dolari în 2025, în baza unei creşteri anuale agregate (CAGR) de 3,5% în intervalul 2018-2025, potrivit unei analize realizate de Allied Market Research, care menţionează că acest domeniu a totalizat 583,15 miliarde de dolari în 2017.

Studiul, publicat în septembrie, arată că sporirea veniturilor disponibile ale populaţiei, creşterea investiţiilor în infrastructură în sectorul rezidenţial şi comercial, şi o înclinaţie tot mai mare a clienţilor către mobilierul modular susţin piaţa globală a mobilei.

Pe de altă parte, notează analiza, creşterea preţului materiilor prime şi restricţiile de mediu asociate defrişărilor împiedică această creştere într-o oarecare măsură. Dar, odată cu dezvoltarea materiilor prime ecologice, cu expansiunea comerţului electronic şi majorarea cheltuielilor publice vor fi create oportunităţi profitabile în industrie, potrivit Allied Market Research.

Analiza menţionează că izbucnirea pandemiei de Covid-19 a avut următoarele efecte asupra pieţei mobilei:

- în prima fază a perioadei de lockdown (blocaj al activităţilor), întreruperile din lanţul de aprovizionare au afectat negativ piaţa globală de profil;

- activităţile de producţie au fost refuzate într-o anumită măsură din cauza restricţiilor legate de aprovizionarea cu materii prime. Cu toate acestea, relaxările ulterioare le-au permis din nou companiilor în cauză să-şi reia procesul de fabricaţie la capacitate deplină.

Segmentul rezidenţial va continua să domine piaţa mobilei

Segmentul rezidenţial a generat mai bine de două cincimi din veniturile pieţei globale de mobilă în 2017 şi este aşteptat să îşi păstreze dominaţia până la sfârşitul anului 2025, conform analizei.

Aceasta arată că expansiunea economiei globale a alimentat capacitatea de cheltuire a consumatorilor, care, la rândul său, a susţinut vânzarea articolelor de mobilier pe piaţă.

Allied Market Research preconizează, însă, că segmentul comercial va înregistra cel mai rapid avans CAGR (de 4,5%) pe toată perioada prognozată, în baza creşterii cheltuielilor guvernamentale pentru facilităţi publice, cum sunt spitalele, spre exemplu.

Magazinele de specialitate au un rol foarte important pe piaţa mobilei

Pe partea canalelor de distribuţie, segmentul magazinelor de specialitate a avut o contribuţie majoră, cu aproape jumătate din cota globală de pe piaţa mobilei în 2017, şi se preconizează că tendinţa se va păstra până în 2025, potrivit sursei citate. Acest lucru se datorează faptului că magazinele de specialitate oferă o gamă largă de soluţii de interior atât sectoarelor rezidenţiale, cât şi celor comerciale.

Allied Market Research aminteşte că segmentul comerţului electronic va avea o creştere CAGR de 5,2% în perioada supusă analizei, datorită beneficiilor oferite, cum sunt preţurile competitive, securitatea la plată, ofertele payback etc.

Conform analizei, America de Nord a deţinut cea mai mare pondere pe piaţa mobilei din lume în 2017, generând aproape două cincimi din aceasta, în condiţiile în care regiunea a fost susţinută de creşterea veniturilor populaţiei şi a industriilor imobiliară şi a ospitalităţii, iar din 2018 până în 2025, Asia-Pacific va înregistra cea mai rapidă creştere CAGR, de 5,7%, în contextul avansului din sectorul comercial şi cel hotelier din regiune.

Principalii jucători din industria globală a mobilei sunt Haworth Inc., Inter IKEA Systems BV, Steelcase Inc., Masco Corp., HNI Corp., L. & J.G. STickley Inc., Kimball International Inc., Okamura Corp., Heritage Home Group LLC, Durham Furniture Inc.

(Articol preluat din

Revista BURSA Construcţiilor)

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb