ANALIZĂ BLOOMBERG Traderii pariază că Fed va tăia dobânda

A.V.
Ziarul BURSA #Internaţional / 4 iulie 2016

Traderii pariază că Fed va tăia dobânda

Banca centrală a SUA va majora din nou costul împrumuturilor abia în 2018, potrivit analiştilor

Traderii pariază că banca centrală a SUA (Federal Reserve - Fed) nu va mai recurge, nicidecum, la o majorare a dobânzii anul acesta, ci mai degrabă la o tăiere, în contextul actual incert, creat de votul britanicilor pentru ieşirea din Uniunea Europeană (Brexit).

Conform unei analize Bloomberg, traderii anticipează că nici măcar în 2017 Fed nu va mai creşte dobânda cheie. Aceştia nu preconizează o probabilitate mai mare de 50% ca Fed să recurgă la o majorare până la începutul lui 2018.

Schimbarea perspectivelor de majorare a dobânzii Fed a venit în contextul în care pieţele globale ale acţiunilor şi preţurile materiilor prime au scăzut după votul pentru Brexit, iar bondurile şi dolarul au urcat.

"Piaţa pune preţ pe probabilitatea ca Fed să reducă dobânda în următoarele două luni", este de părere Aaron Kohli, strateg la "BMO Capital Markets" din New York, care adaugă că traderii nu vor începe să parieze pe majorarea costului împrumuturilor mai devreme de mijlocul lui 2017.

La rândul său, Jim O'Sullivan, economist-şef la "High Frequency Economics" Ltd. din Valhalla, New York, spune: "Ideea potrivit căreia este mai mare probabilitatea ca Fed să taie dobânda decât să înăsprească politica în următoarele 1-2 luni are sens, dat fiind contextul actual. Dacă vom ieşi din acest context, lucrurile se vor schimba".

Săptămâna trecută, Jerome Powell, guvernator Fed, declara că riscurile de decelerare a economiei mondiale sunt din nou prezente după votul în favoarea Brexit-ului, care a generat noi incertitudini ce ar putea duce la reevaluarea politicii monetare.

"Politica monetară va trebui să rămână în favoarea susţinerii creşterii, într-un mediu global provocator", a subliniat Powell.

Luna trecută, preşedintele băncii centrale americane, Janet Yellen, afirma că economia americană se confruntă cu mai multe incertitudini care cer precauţie din partea Fed în politica de majorare a dobânzilor. Atunci, într-o audiere în Congresul SUA, Yellen şi-a exprimat temerile cu privire la economia globală, inclusiv la încetinirea creşterii Chinei şi la votul pe care urma să-l exprime Marea Britanie cu privire la apartenenţa la Uniunea Europeană. Cu două zile înainte de votul pentru Brexit, oficialul Fed a declarat că o eventuală ieşire a Marii Britanii din UE ar avea "repercusiuni economice semnificative" asupra SUA.

În iunie, Fed a decis să menţină dobânda cheie în intervalul 0,25 - 0,50%, în condiţiile în care exista riscul Brexit-ului, iar în SUA, ritmul de creare a noilor locuri de muncă este lent şi creşterea economică - modestă.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb