Analiză WBS Europa - jurnal bursier - 12 ianuarie

WBS
Internaţional #Jurnal Bursier / 13 ianuarie 2011

  • document ataşat apasă aici pentru a descărca.

    Pieţele europene au realizat astăzi creşteri semnificative, alimentate în principal de succesul ofertei de obligaţiuni guvernamentale ale Portugaliei care a sporit încrederea investitorilor în abilitatea autorităţilor ale Uniunii de a limita efectele crizei financiare.

    Sectorul bancar a beneficiat cel mai mult de efectele pozitive ale ştirilor zilei, indicele Stoxx 600 Banks avansând cu 4.80%; la rândul său, indicele Sotxx 600 Insurance a înregistrat o creştere de 2.47%.

    Inundaţiile din Australia au afectat negativ producţia de materii prime, conducând la o creştere a cotaţiei acestora pe pieţele de mărfuri şi la avansul acţiunilor din sectorul minier. Portugalia a vândut obligaţiuni la termen de 10 ani în valoare de 599 de milioane de euro, randamentul de 6.716% realizat fiind în scădere faţă de cel de 6.806% de la licitaţia anterioară. Raportul cerere/ofertă a fost la rândul său în creştere, atingând nivelul de 3.2 faţă de 2.1 la licitaţia similară din noiembrie. Rezultatul a oferit motive de încredere pentru investitori privind licitaţiile similare care vor fi desfăşurate mâine de Spania şi Italia. Produsul intern brut al Germaniei a crescut cu 3.6% în 2010, cea mai rapidă dezvoltare din ultimii 20 de ani, după scăderea de 4.7% suferită în 2009. Creşterea a fost în linie cu estimarea medie a economiştilor.

    Cotaţii Internaţionale

    vezi aici mai multe cotaţii

    Bursa Construcţiilor

    www.constructiibursa.ro

    www.agerpres.ro
    www.dreptonline.ro
    www.hipo.ro

    adb