ANALIZĂ WBS Europa - jurnal bursier - 19 iulie

WBS
Internaţional #Jurnal Bursier / 20 iulie 2010

  • document ataşat apasă aici pentru a descărca.

    Pieţele europene au început săptămâna cu scăderi de ordinul a jumătate de procent, după o sesiune volatilă marcată de surprizele negative din Ungaria şi Irlanda, care au compensat sentimentul pozitiv dat de aşteptările privind rezultatele testelor de stres ale instituţiilor financiare din zona euro.

    Banca Centrală a Ungariei a menţinut astăzi pentru a treia lună consecutiv rata dobânzii de referinţă pentru depozitele la două săptămâni la 5.25%, argumentând că slăbiciunea forintului ar putea alimenta presiunile inflaţioniste în contextul în care negocierile guvernului cu FMI au fost amânate. Ungaria şi-a întrerupt în mod neaşteptat sâmbătă negocierile cu Uniunea Europeană şi FMI privind îndeplinirea condiţiilor programului de împrumut, acestea urmând a fi reluate la revenirea reprezentanţilor FMI în septembrie. În urma anunţului, nivelul forintului a scăzut la minimul ultimelor 14 luni, cotaţia EURHUF atingând 292, iar CDS-urile pentru obligaţiunile guvernamentale au avansat cu 49.5 puncte de bază la 3.66%.

    Agenţia Moody"s şi-a redus rating-ul de credit pentru Irlanda de la Aa1 cu perspectivă negativă la Aa2 cu perspectivă stabilă, citând scăderea gradului de stabilitate financiară şi costul ridicat al stabilizării sistemului bancar.

    Cotaţii Internaţionale

    vezi aici mai multe cotaţii

    Bursa Construcţiilor

    www.constructiibursa.ro

    www.agerpres.ro
    www.dreptonline.ro
    www.hipo.ro

    adb