Analiză WBS SUA - jurnal bursier - 6 decembrie

WBS
Internaţional #Jurnal Bursier / 7 decembrie 2010

  • document ataşat apasă aici pentru a descărca.

    Pieţele americane au încheiat prima zi a săptămânii cu scăderi modeste, după o sesiune de evoluţii mixte petrecută predominant în teritoriu negativ.

    Sectoarele energetic şi de materii prime au fost printre puţinele care au realizat evoluţii pozitive, datorită în principal aprecierii cotaţiilor petrolului (contractele futures pentru categoria WTI au avansat cu 0.21% până la $89.38) şi a materiilor prime (indicele Jefferies Commodities a avansat cu 0.36% până la 317.29) în pofida creşterii

    cotaţiei dolarului pe fondul accentuării incertitudinilor din Europa legate de fondul de asistenţă financiară. Evoluţia negativă a pieţelor de acţiuni a fost parţial influenţată de declaraţiile de duminică ale preşedintelui Federal Reserve, Ben Bernanke, care a afirmat într-un interviu realizat de CBS că nu exclude posibilitatea extinderii măsurilor de "quantitative easing II" pentru susţinerea economiei americane. Bernanke a estimat că o normalizare a pieţei muncii din SUA ar putea dura patru sau cinci ani, iar ritmul modest de revenire economică ar putea necesita intervenţii suplimentare ale băncii centrale. La polul opus ca influenţă asupra pieţelor s-au situat speculaţiile, ulterior confirmate, privind acceptul preşedintelui Obama a extinderii cu 2 ani a reducerilor de taxe ale regimului Bush.

    Cotaţii Internaţionale

    vezi aici mai multe cotaţii

    Bursa Construcţiilor

    www.constructiibursa.ro

    www.agerpres.ro
    www.dreptonline.ro
    www.hipo.ro

    adb