ANAT solicită Consiliului Concurenţei demararea unei investigaţii la CFR Călători

R.P.
Ziarul BURSA #Companii #Turism / 6 martie 2007

ANAT solicită Consiliului Concurenţei demararea unei investigaţii la CFR Călători

Patronatul ANAT (Asociaţia Naţională a Agenţiilor de Turism) a solicitat Consiliului Concurenţei începerea unei investigaţii în vederea sancţionării SNTFC "CFR Călători" S.A pentru încălcarea Legii Concurenţei nr. 21/1996, informează un comunicat semnat de preşedintele Patronatului ANAT, Gheorghe Fodoreanu. Potrivit sursei citate, SNTFC deţine o monopolul vânzării biletelor şi legitimaţiilor de călătorie pe calea ferată în trafic intern şi internaţional, fapt care încalcă Legea concurenţei şi contravine politicii europene de liberă concurenţă. "SNTFC a făcut o singură excepţie de la acest monopol, având de ani de zile un contract pentru comercializarea biletelor de călătorie cu o singură agenţie de turism românească, ceea ce reprezintă încălcarea Legii nr. 21/1996 conform art. 6 lit c.) şi discriminarea celorlalte 2.300 de agenţii din ţară", se precizează în comunicatul citat.

În plus, potrivit Patronatului ANAT, SNTFC a anunţat că suma pe care o agenţie va trebui să o plătească pentru a deveni agent SNTFC ar fi de circa 15.000 de euro, aceasta reprezentând contravaloarea softului şi a echipamentelor necesare activităţii de vânzare a biletelor şi legitimaţiilor CFR. "Aceste programe şi echipamente ar urma să fie achiziţionate de la companii de SNTFC, la preţuri impuse şi mult mai mari decât dacă s-ar achiziţiona de pe piaţa liberă. Obligativitatea de a achiziţiona aceste softuri şi echipamente reprezintă încălcarea de către SNTFC a Legii 21/1996 conform art. 6 literele d) şi e)", se menţionează în comunicat.

De asemenea, ANAT precizează că S.N.T.F.C. refuză colaborarea cu agenţiile de turism (contra comision) la vânzarea biletelor de tren, însă toate agenţiile de voiaj ale SNTFC comercializează produse turistice (bilete de avion, de autocar etc.) contra comision, făcând practic concurenţă pe piaţa agenţiilor de turism. În aceste condiţii, conducerea Patronatului ANAT solicită Consiliului Concurenţei să dispună luarea măsurilor legale şi să oblige SNTFC la încheierea de contracte comerciale pentru vânzarea biletelor şi a legitimaţiilor de călătorie pe calea ferată în trafic intern şi internaţional prin agenţii de turism cu respectarea prevederilor Legii concurenţei, astfel încât peste 2.300 de agenţii de turism să beneficieze în mod legal şi egal de acest drept.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb